Nimelt suutis Endreksoni klubikaaslane Jämsä lõpumeetritel napilt edestada kogenumat ja olümpiamedalit auhinnakapis omavat partnerit, kuigi viimane tegi lõpu 250 meetril kõik endast oleneva, et karikavõit ära võtta. Jämsä sai võiduajaks 6.46,69, Endrekson lõpetas ajaga 6.47,12.

Soliidsesse kaugusesse jäi kolmas mees, Igor Kuzmin, tulemusega juba üle seitsme minuti piiri, täpsemalt 7.02,12.

„Jämsä on tõusnud väga heasse vormi ning liikus pidevalt minu ees kuni kahe paadipikkuse edumaaga. Andsin lõpus endast kõik, et kaotatut tagasi teha, kuid lõpujoon tuli enne vastu“, tunnustas Endrekson treeningpartneri tasemel etteastet. Veel lisas Endrekson, et järgmisel nädalavahetusel toimuval Bledi MK-etapil oleks ta väga rahul kohaga finaalis ning ootab põnevusega oma ühepaadikarjääri avastarti.

Teiseks olulisemaks sündmuseks oli paarisaeru kahepaatide start, kus tegid kaasa küll vaid kaks meeskonda, kuid see eest saadi ülevaade, millises vormis on mullu MM-pronksi võitnud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja. Neile astusid vastu Vladimir Latin ja Valeri Prosvirnin.

Ajaga 6.06,98 jäid kindlalt peale kogenumad Taimsoo ja Raja. Ka Latin ja Prosvirnin tegid korraliku sõidu, saades ajaks 6.13,72. Viimaste südi esitus tähendas ka Eesti Sõudeliidu rohelist tuld minemaks Bledi MK-etapi starti.

Klubide arvestuses võidutses kodustel karikavõistlustel Sõudeklubi Pärnu, kes kogus 66 punkti, Sõudekeskus Kalevi ees (63). Kolmandana järgnes Viljandi Sõudeklubi 50,5 punktiga.