Sel aastal juba 20. aastapäeva tähistav „Yukon River Quest“ maraton sai alguse Whitehorse linnast 27. juuni keskpäeval ja finišeerus alles täna ajaloolises kullaotsijate linnakeses Dawsonis.

Lisaks kogu koondise 2 päeva ja 3 ööd kestnud ultramaratoni kontrollajas edukale läbimisele võtsid eestlasest parima tulemuse Andres Kaju ja Leivo Sepp, kes saavutasid kahesüstade klassis meeste arvestuses esimese koha ning läbisid maratoni märkimisväärse 48 tunniga. Võitjatele järgnesid paatkonnad Mart Reimann- Ivar Hütt, Hillar Irves - Martin Ilumets ning Matti Tuul - Martin Pedai.

Võistlejate keskmiseks kiiruseks kujunes kuni 15 km tunnis, mille saavutamist muutsid keeruliseks rasked olud öötundidel, navigeerimise ja kärestike läbimise oskus.

Kahepaadis hea tulemuse teinud Leivo kommentaar: „715 km non-stop aerutamist tähendab vastupidamist mitte ainult füüsilises vaid ka vaimses võtmes, ühes paadis olevate aerutajate eesmärgid ja motivatsioon peavad omavahel sobima ning sportlased teineteist keerulistes murdekohtades toetama. See meie neljal tiimil ka õnnestus“.

Võistluste korraldajate sõnul on kõigi nelja Eesti paatkonna finišisse jõudmine märkimisväärne, kuna tavapäraselt katkestavad kuni 40% esmakordselt maratonil osalejatest.