Erakorralist kongressi peetakse kord nelja aasta tagant – aasta peale olümpiamängude toimumist. Tänavune tippkohtumine vaatab üle sõudmise võistlusreeglid, mis vastuvõtmisel koondatakse FISA Reegliraamatusse (FISA Rule Book), teatab Eesti Sõudeliit.

Nii näiteks kasutatakse juba 2013. aastal invasõudmise inglise keelse vaste „adaptive rowing“ asemel terminit „pararowing“.

Kuigi MK-etappide korralduses ei kasutatud starditsooni 100 meetri reeglit enam ammu, kaob regulatsioon nüüdsest üldisestki määrustikust täielikult.

Kuna sõudmine on elukestva sportimise üks musteralasid ning nõudluse ja konkurentsi tõttu on ka väga eakate vanuserühmades soov võistelda, lisatakse veterenide vanusegruppidesse klass K, ehk 85-aastased ja vanemad.

Kopenhaagenis Eesti sõudmist esindav Eesti Sõudeliidu Kohtunike Kogu esimees Robert Väli märkis, et esmakordselt saime enesele korraldada FISA tasemel rahvusvahelise treenerite seminari ning kaasusena on võimalus korraldda ka FISA kohtunike seminar ning soovijate olemasolu korral ka eksm.

„Tegemist on sõudmise treenerite aasta tippsündmusega ning korraldusõiguse andmine meile näitab, et oleme viimaste aastate tõsise tööga sõudmise arendamisel ka kuival maal silma paistnud“, oli Väli rõõmus, et piiritagused treenerid ja ametivennad juba eeloleval sügisel Tallinnasse ala arenguid sättima tulevad.

Ühtlalisi on novembris toimuv "FISA Coaches Conference 2013" traditsiooniliseks aastalõpu ürituseks, kuhu tuleb kohale nö kogu sõudmise koorekiht sh Rahvusvahelise Sõudeliidu juhtivtegelased, kes peavad ühtlasi maha ka FISA Nõukogu koosoleku ning galaõhtul autasustakse sõudemaailma parimaid.