Alfa võitmine ei ole Eesti hetke edukaimale ergomeetril sõudjale lihtne ülesanne, sest sel aastal on kohal ka Alfa rekordiomanik Pavel Šurmei Valgevenest. Šurmei pole viimastel kordadel Tallinnas võistlemas käinud ja tema hetkevormist pole täpsemat ülevaadet.

Meeste võistlusklassis stardib kokku 48 sõudjat. Kohal on kõik Eesti koondislased, kes saabusid just olümpia-aasta esimesest veelaagrist. Suurde mängu sekkuval kindlasti ka Läti tipud Dairis Adamaitis ja Lauris Sire.

„Kõik nimekad külalised, kes tulla lubasid, peaksid hetkeseisuga laupäeval stardis olema,“ ütles võistluste peakorraldaja Mihkel Klementsov. „Lätist ja Soomest tuleb lisaks väga palju noori, ainuüksi poiste A-klassi sõidus on 30 võistlejat välisriikidest“.

Soomlaste hulk on muljetavaldav veteranide sõidudes. Nii näiteks võib 45-50 aastaste võistlusklassis oodata võistluste uut rekordit, sest esmakordselt stardib selles vanuserühmas ergomeetrisõudmise kunagine maailmameister Klaus Geiger Soomest.

Et võistlejaid on niivõrd palju, tuleb korraldajatel Alfale üles panna esmakordselt 16 võistlusmasinat. Sõutakse sõudeergomeetril Concept2, mis on väga levinud spordiklubides üle Eesti.

Võitlused peetakse sel laupäeval Tallinna Spordihallis. Eelsõidud algavad kell 11 ning finaalid kell 15. Publikule on võistlus traditsiooniliselt tasuta.