Tänavu moodustatud meeste paarisaeru kahepaadiduo liikmetel Geir Suursillal ning Martin Kivilol ühine tiitlivõistlustel osalemise kogemus seni puudus. Küll loodeti noortelt pääsu vähemalt poolfinaali, kuid paraku sellega hakkama ei saadud. Eelsõidust vahesõitu jäänud paar osales esmaspäeva õhtul toimunud vahesõidus, kust 12 parema sekka poolfinaali jõudis kolm kiiremat. Nendeks olid sõudmise kui spordiala mõistes pigem arengumaad Mehhiko (6.29,94) ja Indoneesia (6.30,93) ning eestlaste igipõlised rivaalid leedulased, kelle esindajad, vennad Lapatiukased, näitasid Suursilla-Kivilo ees tulemusega 6.31,65 marginaalset paremust. Esimesena joone alla jäänud Eesti sai ajaks 6.32,20 ning seejärel Ungari ja USA vastavalt 6.34,61 ning 6.52,58.

Seetõttu lõpeb Suursilla-Kivilo tiitlivõistlus neljapäeval Eesti aja järgi kell 12 startivas C finaalis, kus kohtutakse taas Ungari ja USA-ga. Maksimaalne, mida meie duo võib soovida, on C finaali võit ehk üldarvestuses 13. koht.

Kui ühepaadil startinud pärnakas Marko Laius jõudis probleemivabalt 24 veerandfinalisti sekka, siis poolfinaalipääse jäi sedakorda kaugele. Teisipäeval toimunud neljandast veerandfinaalist jõudis 12 edukama sekka poolfinaali kolm esimest, kelleks olid Suurbritannia esindaja Barras (7.01,27), Monaco koondislane Antognelli (7.05,90) ning sloveen Aljancic (7.06,15). Laius oli leedulase Bieliauskase (7.07) ning taanlase Larseni (7.11,08) järel ajaga 7.29,57 kuues ning leiab seetõttu end võistlemas C/D poolfinaalis. Seal selgitatakse, kes pääseb võistlema kohtadele 13-18 C finaali ning kelle pärusmaaks jääb üks nõrgimatest sõitudest – D finaal (kohad 19-24).

Laiuse osalusel toimuv esimene C/D poolfinaal sõidetakse kolmapäeval Eesti aja järgi kell 17.50. Eesti mehe vastasteks tulevad Türgi, Zimbabwe, Soome, Taani ja Šveitsi koondislased.

Tartlane Andres Nöps kaitseb koondise värve kergekaalu ühepaadil. Noormees jõudis küll 24 parema sekka veerandfinaali, kuid sealt edasi poolfinaali murdmiseks enam paraku jõudu ei jagunud. Enda sõidus oli Nöps ajaga 7.56,39 konkurentsitult viimane, samas kui kvalifitseerujateks osutusid Nöpsi pea minutiga edestanud itaallane Gherzi (7.05,57), sakslane Rommelmann (7.07,62) ja tsehh Simanek (7.12,30).

Nii nagu Laiusel, tuleb ka Nöpsil võtta ette C/D poolfinaal, kust selgitatakse C finaaliks võimelised tegijad. Selleks on vajalik koht kolme seas. Nöpsi rivaalideks on kolmapäeval startivas sõidus Gruusia, Venemaa, Ungari, Tai ja Hollandi sõudjad.

Kolmapäeval alustasid võistlemist ka alla 19-aastased noorsõudjad. Eestit esindavad tüdrukute ja poiste paarisaeru neljapaadid ning poiste paarisaeruline kahepaat.