Laupäev, 11. aprill, tõi veele väikesed paadiklassid. Paraku eestlastele rõõmusõnumeid ei jagunud, sest Rio mängudeks valmistuvad tipud jäid ühepaadil kahvatuks. Ehk et nagu koondise peatreener Matti Killing resümeeris: „Saime korralikult peksa“. Enesekriitiline hoiak tähendas seda, et meeste parimana jõudis ühepaadil finaali vaid olümpiahõbe Tõnu Endrekson, piirdudes seal pigem statisti rolliga.

Poodiumikohad jagasid omavahel horvaadid Damir Martin (7.19,16), Martin Sinkovic (7.22,56) ja Valent Sinkovic 7.29,67). Endreksoni edestasid aga ka tugevad Serbia internatsionaalid Aleksander Filipovic (7.38,66) ja Marko Marjanovic (7.51,64). Terve distantsi 6. kohal sõudnud pärnakas finišeerus 8.14,39ga.

Ülejäänud Eesti mehed pingutasid C finaalis, kus jaotati kohad 13-18. Sõidu võitis 7.41,23ga Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo oli neljas (7.53,03) ning Sten-Erik Anderson tulemusega 8.09,18 kuues.

Treener Killing ei jäänud mõistagi hoolealuste etteastega rahule, ent ei pidanud ühepaatidel tagasihoidlikku esinemist ka kuristikku kukkumiseks.

„Vastupidiselt serblastele ja horvaatidele, on meie põhipaatideks treeningutel olnud kahe- ja neljapaadid. Lisaks võis nigelat esitlust mõjutada nädala alguse treeningplaani muudatus, sest keerulised ilmaolud ei võimaldanud veele minna. Seetõttu asendasime need kangitreeningutega“, avas peatreener tausta. Lisaks arvas Killing, et 2016. aasta hooaeg toob treeningplaanidesse muudatused ning ka jaanuaris on edaspidi vaja suusatamise asemel veekilometraaži koguda.

Esimese võistluspäeva säravaimate tulemuse eest hoolitsesid Marko Laius ja Erli Mat, kes mõlemad saavutasid 4. koha. Ka Geir Suursild näitas U23 klassi ühepaadil sitkust, olles finaalis tulemusega 7.51,37 viies.

Südilt sõudsid nooremate tütarlaste võistlusklassis viljandlannad Kärolyn Mäesaar ja Hanna Kivistik, olles finaalis ajaga 9.07,79 viiendad.

Pühapäeval sõidetakse Zagrebis Jaruni kanalil peamiselt kahepaate, ent veele läheb ka eestlaste neljane.

„Otsustasime selliselt, et kahesed kombineerime Allar Rajast ja Kaspar Taimsoost, Kaur Kuslapist ning Andrei Jämsäst, samuti ka Andersonist-Endreksonist ning noortest Joosep Laosest-Geir Suursillast“, informeeris Killing.

„Põnevusega ootan just Kuslapi-Jämsä ning Laose-Suursilla duelli, sest lisaks tugevale neljasele vajame suurepärast kahepaati. Kui suudame võrdsed mehed konkureerima panna, on võimalik kombineerida. Visoonis näen kuue, võrdselt tugeva, mehe olemasolu“, avaldas juhendaja.

Päeva teises pooles istuvad Taimsoo, Endrekson, Anderson ja Raja neljapaati ning siis on näha, kuidas uus koosseis end liikuma saab.