Meeste paarisaeruduo poolfinaali pürgimine selgitas välja tõe - Jämsäl ja Endreksonil sedakorda jaksu parimate seas heidelda pole. 6.35,51ga neljandaks platseerunud eestlased kaotasid Serbiale (Marijanovic-Filipovic, 6.27,86), Rumeeniale (Prundeanu-Mariuc, 6.29,07) ning ka Austriale (Hirtzberger-Franek, 6.32,79). Eestist tahapoole jäid tulemusega 6.40,86 sloveenid Fistravec-Rojec.

Ka Latin ja Pajusalu ebaõnnestusid poolfinaale silmas pidades. Latin oli omas vahesõidus neljas, Pajusalul tuli leppida 5. kohaga.

Koondise mänedžer Jaan Tults kinnitas Eesti Sõudeliidu kodulehekülje vahendusel, et lootnuks sportlastelt enamat ning möönis, et hetkeseisud eriti päikeselised pole.

„Lootsin, et aprillis Itaalias Piedilucos Jämsä ja Endreksoni ebaõnnestumine oli juhus ning nad tulevad august välja, kuid võta näpust. Mehed on väga kõvasti vaeva näinud – laagrites rüganud, püsinud raskete treeningute kõrval tugeva tervise juures, saanud taustajõududelt igakülgset abi, kuid tulemus on nigel,“ muretses Tults.