Eilse tagasihoidliku eelsõidu järel, mil lootustandev nelik koosseisus Joosep Laos, Jüri-Mikk Udam, Sten-Erik Anderson ning Geir Suursild leppisid vaid viienda kohaga, tegi treener Matti Killing taktikalise muudatuse, millega tõstis Suursilla asemel eessõudjaks Laose, teatab Eesti Sõudeliit.

Strateegiline otsus tundus kasu toovat, sest tänases sõidus, kus oli kaalul poolfinaali pääse, saatis kvartetti edu – näidati sõitu, mida treenerid ja sõudejuhid ootasid.

Olnud 500 meetri märgis Ukraina ja Itaalia järel kolmandad, vahetati poolel maal Itaaliaga kohad ning püsiti teravalt ukrainlaste kandadel, kellele sõidu võitmist sugugi lihtsaks ei tehtud. Viimased olid Eesti neliku ees kiiremad vaid 0,3 sekundiga, aegadeks vastavalt 6.01,23 ja 6.01,53. Ka kolmandana finišeerunud Itaalia jõudis poolfinaali, seda tulemusega 6.03,59.

Finalistid selguvad laupäeval, 27. juulil, eesti aja järgi kell 11.24 ja 11.31 startivate poolfinaalide põhjal, millest igast 3 paatkonda pääseb pühapäevasesse medaliheitlusesse.

Teise meie paatkonnana osales vahesõidus ja püüdis poolfinaalipääset pärnakatest Martin Laiusest-Karl Koppelist komplekteeritud üksikaeru kahepaat. Eile toimunud ja duo ebakindlust näidanud eelsõidu 6. koha järgselt loodeti, et ehk õnnestub vahesõidus võimeid paremini realiseerida, ent paraku tänane etteaste varasemast millegi poolest ei erinenud. Ka nüüd oldi sõidu viimased, seda ajaga 7.17,59 Kreeka, Ukraina, Leedu ja Venemaa järel. Resultaat lubab Laiuse-Koppeli osalema laupäeval kell 13.09 startivasse C-finaali, kus jagatakse kohad 13-18.

Täna sai taas võistelda ka eile puhanud kergekaalu ühepaadisõudja Mihkel Pari, kes eelsõidu põhjal kvalifitseerus 24 parema hulka ehk veerandfinaali. Tänases sõidus, mis selekteeris 12 poolfinalisti, oli noormees tulemusega 7.46,20 viimane ehk kuues ning osaleb õhtupoolikul C ja D finaali vahesõidus. Pääsemaks võistlema kohtadele 13-18, vajab Pari tulemust kolme seas.