Meie eelsõidu võitis oodatult Leedu (5.46,02), teiseks tuli Holland (5.47,61) ja kolmandaks Eesti (5.48,72). 500 ja 1000 meetri vaheajapunktides oli Eesti kolmas, 500 meetrit enne finišijoont tõusti Leedu järel teiseks, kuid lõpus oli Holland teravam. Norralasi edestasid Matti Killingu hoolealused peaaegu kuue sekundiga, USA lõpetas koguni ajaga 6.05,01.

Kuigi MM-i eel anti sõudjatele alligaatoriohu tõttu hoiatus, et keegi raske pingutuse järel paadis taastudes jalgu jahedasse vette ei torkaks, siis seda eiras nii Kaspar Taimsoo kui ka kogenud Tõnu Endrekson. Seevastu Allar Raja ja Kaur Kuslap jalgu vette ei pannud.

Tegu oli kõige kiirema eelsõiduga. Esimese eelsõidu võitis Poola (5.52,89), kolmanda Suurbritannia (5.49,47). Kõigi kolme sõidu kolm paremat jõudsid poolfinaali ehk 12 parema sekka.

Eelinfo:

15 neljapaati on jaotatud kolme eelsõitu, koha poolfinaalis teenivad iga sõidu kolm paremat, ülejäänud peavad end tõestama vahesõidus.

Eesti kvarteti (Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo) vastasteks on täna Norra, Leedu, USA ja Holland.

Esimeses eelsõidus stardivad Uus-Meremaa, Poola, Venemaa, Hiina ja Prantsusmaa, kolmandas Suurbritannia, Kuuba, Itaalia, Saksamaa ja Ukraina.

Mullusel olümpial tuli Eesti neljapaat kolmandaks, sama karva medalid teeniti ka tunamullu MM-il. Vaata otsepilti võistlusest SIIT.