Eelmisel MK-etapil Luzernis napilt medalita jäänud Eesti neljapaadil on Münchenis 11 konkurenti, sealhulgas teeb kaasa mullune maailmameistrivõistluste medalikolmik Austraalia, Saksamaa ja Horvaatia.

Eestlased startisid teises eelsõidus, vastasteks Tšehhi ja Itaalia teised koosseisud, Saksamaa, Suurbritannia ning Prantsusmaa.

Vaid võitja tagas otsepääsu A-finaali ning selleks osutus ajaga 5.46,69 Saksamaa (Schulze, Wende, Schoof, Grohmann). Eestist osutus tulemusega 5.48,84 paremaks ka Suurbritannia (Rowbotham, Solesbury, Cousins, Wells). Meie nelik lõpetas 5.49,50ga kolmandal kohal, järgnemas Prantsusmaa (5.55,57), Itaalia (6.01,65) ja Tsehhi (6.02,25), teatab Eesti Sõudeliit.

Esimese sõidu esikolmik oli Horvaatia (Sain, Sinkovic, Martin, Sinkovic – 5.49,58), mullune maailmameister Austraalia (Morgan, McRae, Forsterling, Noonan – 5.52,72) ning Itaalia esipaatkond (Stefanini, Fossi, Frattini, Raineri).

Vahesõidud toimuvad laupäeval, 16. juunil algusega kell 16.15 ja 16.22. Mõlemast pääsevad edasi kaks esimest.

Latin ja Kuslap edestasid taas Maierit-Laost

Lisaks neljapaadile esindavad Eestit Münchenis juba mullu Taimsoo ja Raja poolt lunastatud olümpiapileti eest võitlevad duetid.

Eesti Sõudeliidu plaan näeb ette, et olümpia eel sõidetakse kahe võistluse võiduni. Vladimir Latinil ning Kaur Kuslapil juba on Joosep Laose-Artur Maieri vastu võit kodustelt karikavõistlustelt, lisaks näitasid nad tänases eelsõiduski, et Londoni-pääse on käeulatuses.

Loos paigutas meie võistkonnad kokku esimesse vahesõitu ja seal osutusid omavahelises võrdluses ajaga 6.58,19 taas paremaks Latin-Kuslap. Laos ja Maier leppisid tulemusega 7.04,53. Sõidu üldises plaanis tähendas etteaste meie meeskondadele viiendat-kuuendat kohta. Eelsõidust kvalifitseerus kolm kiireimat ja nendeks osutusid sloveenid Cop-Spik (6.26,99), prantslased Berrest-Bahain (6.27,32) ning Saksamaa teine koosseis Lichtschlag-Hartig (6.48,75).

Siiski on mõlemal meie paadil endiselt olemas edasipääsuvõimalus ning seda läbi tänaõhtuse vahesõidu, stardiga kell 16.55. Seejärel võib ka selguda, milline koosseis Eestit Londonisse esindama sõidab.