Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap alustasid rahulikud ning olid 500 meetri järel Šveitsi ja Uus-Meremaa järel kolmandal kohal. Ent juba poolel maal haarati juhtohjad, mida ka lõpuni hoiti.

Finišis mõõdeti Eesti paadile ajaks 5.39,9 ja Uus-Meremaale 5.40,13 - nemad pääsesid ka otse poolfinaali. Šveits (5.46,43), Holland ja Kasahstan peavad jätkava lohutussõidus.

"Kuna ilm on siin keeruline, tahtsime kindlasti saada sõiduvõitu, et edaspidi teenida parem paigutus. Võimalikult kõrge koht oli seepärast väga tähtis. Ülesanne sai täidetud," rõõmustas Eesti paatkonna treener Matti Killing.

"Lõpus ründas Uus-Meremaa päris tõsiselt, aga Kaspar juhtis paati targalt ja see võeti kenasti vastu. Samas stardis jäi meil veel veidi varu," lahkas Killing.

Ta lisas, et veel hommikul oli õhus võimalus, et eelsõidud peetakse sootuks eraldistardist. "Tuul mängis terve päeva, aga lõpuks otsustati õnneks siiski, et tingimused on kõigile enam-vähem võrdsed."

Teises sõidus edestas Euroopa meister Ukraina (5.38,46) MM-hõbedat kaitsvat Saksamaad (5.39,34), kolmandas tänavune MK-võitja ja MM-pronks Suurbritannia (5.40,51) Poolat (5.43,34) ning neljandas Hiina (5.39,68) Venemaad (5.40,97).

Poolfinaalid peetakse neljapäeva õhtupoolikul ja finaal on kavas laupäeval.

"Kaheksa tugevamat paati on suhteliselt samal tasemel. Alates poolfinaalist läheb väga tõsiseks andmiseks," sõnas Killing. "Ega vahepealse kolme päevaga suurt juurde kruttida ei saa - mõnes mõttes isegi halb, et nüüd tuleb võistlusteta vee- ja rütmitunnetust hoida. Aga, nagu ütlesin, täna oli tähtis saada võimalikult kõrge koht."