Sünnipäevapidu olnud tagasihoidlik. Eestlased elavad samas kohas kus Londoni olümpia ajalgi, ülikooli treeningkeskuses. Köögis kaeti laud tortide ja koogikestega ning veeti lõbusalt aega. Sportlased napsu ei puutunud.

"Ilmselt jäid inglased lootma, et eestlased on eelmisel õhtul kõvasti pidutsenud," visati kaldal nalja, sest inglased olid ju meie kõige kardetumad konkurendid, kes aga lõpuks sootuks viiendana lõpetasid. Värskeid pronksivõitjaid oli tulnud mixed zone'i juurde enne autasustamistseremooniat õnnitlema Kaisa Pajusalu, Matti Killing, koondise taustajõud ning paar kaasaelajat Pärnust.

Etoni MK-etapile tuldi Killingu sõnul puhtalt sponsorite toel, sõudeliidu reservides sellist raha võtta polnud. "Võtsime vastu otsuse, et tuleme proovima," ütles Killing. Sponsorite logodega särgis poseeritakse ka kõrvaloleval pildil.

Kaur Kuslap, kes koos Sten-Erik Andersoniga paadis Andrei Jämsä ja Tõnu Endreksoni koha hõivasid, lausus: "Klapp on päris hea. Algus pole paha!"

Finišis oli kõige raskem olla Kaspar Taimsool, kes alles vahetult enne autasustamist korraliku hingamise taastas. Vahepeal jõudis ta aga juba Delfile videointervjuu anda, mille peagi avaldame.

Tuul on terve päev olnud üpris kõva ning kohati olid paadid ka ninapidi laines sees. "Päris tugev allatuul. Puhanguti tuli ka külje pealt. Päris raske oli roolida. Viimased 250 meetrit olid üldse imelikud. Tõmbas ikka otsa lainesse," lisas Kuslap.