Kalleima hinnaga müüdud hobuse väärtuseks kujunes 1,1 miljonit eurot, mis on PSI oksjonite ajaloo suurim summa ühe hobuse eest.

Miljonihobuseks oli musta värvi ja hannoveri tõugu 5-aastane koolisõidutäkk Der Designer, kellele tuli võidupakkumine Venemaalt.

See aga ei olnud ainuke uhke pakkumine - 700 000 eest läks Liibanoni ostjale kalleim takistussõiduhobune, 6-aastane kõrb täkk Chadino. Keskmiseks hobuse ostuhinnaks kujunes oksjonil üle 270 000 euro ja kokku teeniti üle 12 miljoni.

Hamburgis resideeruv Ukraina poksitšempion Vladimir Klitško (pildil) veetis samuti terve nädalavahetuse hea eesmärgi nimel PSI oksjonil, kust ostis 30 000 euro eest aastase lapilise poni. Klitškol läks tuliseks pakkumiseks Vene ärimehe Nikolai Aristoviga, kes samuti ei pidanud tühjade kätega lahkuma, sest oksjonikorraldajatel oli kohe välja pakkuda järgmine poni, mille venelane soetas 27 000 euro eest.

Mõlema härrasmehe poolt pakutud summad läksid heategevuslikuks otstarbeks fondi nimega "Pink Ribbon" (Roosa Lint), mis toetab rinnavähki haigesunud naisi. Fondi rajaja on norra koolisõiduportaali www.dressursaklart.no toimetaja Carina Carlsen, kelle emal on samuti rinnavähk.