6aastane Laponius on peamiselt osalenud koolisõiduvõistlustel, kuid teinud mõned stardid ka takistussõidus. Laponiuse esimene võit Soomes tuli varsti pärast Eestist sinnakolimist ning nüüdseks on esikohti kogunenud juba üle viieteistkümne. Septembris võisteldi ka Kurtna koolisõiduvõistlusel, kus võideti muuhulgas kaks esikohta. Paar oli aasta alguse seisuga Soome seenioride edetabelis 24. kohal ning saavutas mullu kõikidest paaridest enim esikohti. Katariina Pajari ja Laponiuse eesmärgiks on käesoleval hooajal võistelda juba kõrgemal tasemel ning väike positiivne kogemus avatud klassidest on juba möödunud aastast olemas.

Hillar Kaldi kasvatatud must tori täkk Lapillus elas Eestis, kuni püsiklientideks saanud soomlannad veidi üle aasta tagasi Eestisse tema järele sõitsid. Katariina Pajari ja Seija Salomäki on Kaldi juurest hobuseid ostmas käinud juba üle kümne aasta, nii sattus Soome ka Lapilluse isa Larosell, kelle sealne edu innustas soomlasi otsima Eestist üha uusi hobuseid, eriti aga Laroselli järglasi. Lapilluses võlus soomlasi eelkõige tema atraktiivne välimus ja head käigud.

Et Lapillus soome keeles eriti sobilikult ei kõlanud, muudeti hobuse nimi Laponiuseks. Tänaseks veidi üle aasta aja Soomes veetnud hobune on võitnud kõik noorhobuste võistlused, kus ta sel hooajal on võistelnud ning edu ei ole piirdunud vaid sellega.