Esimese võistlusnädala olulisim sõit, Alexela GP peeti kõrgusel kuni 140 sentimeetrit. Rada osutus 34-le startinud võistluspaarile üsna keeruliseks, mistõttu pääses ümberhüpetele vaid neli sportlast – lisaks nimetatud eestlastele ka Soomet esindanud Emilia Malmi hobusel Tyger V/D E. Esikolmikusse kuuluvad sportlased sooritasid kõik ka ümberhüpped karistuspunktideta ning üliväikeste ajaliste vahedega.

GP-le eelnenud kiirusparkuuris kõrgusel kuni 130 sentimeetrit võttis võidu Paul-Richard Argus hobusel Stacandra. Teiseks sõitsid end Kätlin Helena Sehver ja Lord Lau ning kolmandaks soomlanna Vera Elopuro ratsul Unette. Eestlastest jõudsid auhinnalistele kohtadele ka Renek Rosenberg hobusel Velikaja Luga, kes tulid kuuendaks ning Heiki Vatsel ja Vanco Z, kes saavutasid seitsmenda koha.

Juunioridele mõeldud ümberhüpetega sõidust kõrgusel kuni 120 sentimeetrit võttis osa 23 võistluspaari, kellest parima tulemuse tegid Stefani Sabrodin ja Concord. Teise koha saavutasid Catlyn Resto ja London ning kolmandaks tuli Mai-Britt Nuudi hobusel Ruth 6. 12 auhinnalisest kohast läksid eestlastele sel korral tervelt 10.

Noorhobuste parkuuris, mis peeti täna kõrgusel 125/130 sentimeetrit, osutus parimaks Valgevene esindaja Pepitta, keda juhtis ratsanik Vital Dziundzikau. Teisele kohale tuli Tiit Kivisilla juhitud Sullivan ning kolmandaks Roos, kellega sõitis Katrin Pill. Nimetatud sõidus pääsesid 34 startinust ümberhüpetele vaid viis võistluspaari.

25. - 27. mail ning 31. mail - 3. juunil aset leidva Ruila Kevadtuuri näol on tegemist Eesti ainsa "tuuri" tüüpi ratsavõistlusega, kus võistlused toimuvad kahel järjestikusel nädalavahetusel ning hobused ja sportlased jäävad vahepealseks ajaks võistluspaika. Tänavusest Kevadtuurist võtavad osa kuue riigi sportlased ning kokku leiab võistluspäevade raames aset enam kui 30 parkuuri. Publikule on sündmusest osavõtt tasuta.