Võistluse raames leiab kokku aset 28 erinevat parkuuri, millest võtavad osa ligi 100 sportlast 150 hobusel Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest ning Soomest. Kui esimesel nädalavahetusel võisteldakse kolmel, siis teisel nädalavahetusel neljal järjestikusel päeval. Liskas CSI1* tasemega võistluse suurele ja väikesele ringile on kavas rahvusvahelised parkuurid 6- ja 7-aastastele hobustele ning juunioritele. Teisel nädalavahetusel lisanduvad rahvuslikul tasemel viieaastased hobused. Mõlema nädalavahetuse kõrguseks on kuni 140 sentimeetrit.

Võistluse ühe korraldaja Riina Pilli sõnul on tänavuse võistluse näol järjestiku neljanda Ruila Kevatuuriga, mis näitab, et sündmusest on kujunemas elujõuline traditsioon „Ruila Kevatuur on kujunenud meie regiooni sportlastele heaks kohaks, kus oma hobuseid algava rahvusvahelise välihooaja eel testida ning oma võistlusvormist hea ülevaade saada. Kuna paneme Kevadtuuril suurt rõhku ka juunioridele ja noortele, siis on see jällegi neile selleks kohaks, kus on võimalik seenioridega kõrvuti võistelda ning vanematelt-kogenumatelt nii mõndagi õppida,“ ütles Pill.

Ruila Kevadtuuri näol on tegemist Eesti ainsa „tuuri“ tüüpi ratsavõistlusega, kus võistlused toimuvad kahel järjestikusel nädalavahetusel ning hobused ja sportlased jäävad vahepealseks ajaks võistluspaika.

Sündmus on pealtvaatajatele tasuta.