Täna möödub 90 aastat Eesti Ratsaspordi Liidu eelkäija, Hobuseasjanduse ja –Arendamise Armastajate Ühingu registreerimispäevast Tallinna-Haapsalu rahukohtus. Liit tähistab juubeliaastat muuhulgas 90-hobuselise piduliku paraadiga Tallinnas ning suurejoonelise Tallinn International Horse Show´ga, mis toimub kümnendat korda.

Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul on paraadi näol tegemist ajaloolise ettevõtmisega, sest nii suurt hulka hobuseid pole viimase saja aasta jooksul korraga Tallinna tänavatel nähtud. „Paraadist on kutsutud osa võtma kõik ratsaliidu liikmesklubid, mistõttu ootame ratsanikke ja hobuselt kõikjalt üle Eesti. Lisaks üksikratsanikele saab paraadil näha ka hoburakendeid. Ootame kõiki huvilisi paraadi vaatama ning sellele kaasa elama,“ ütles Nõmmoja. Tema sõnul saab paraad alguse laupäeval, 12. mail kell 12 Paldiski maanteelt Veskimetsa ratsakeskuse juurest ning kulgeb orienteeruvalt pooleteise tunni jooksul ümber vanalinna, möödudes Balti Jaamast, Paksust Margaretast ja Vabaduse väljakust, suundudes seejärel taas mööda Paldiski maanteed Veskimetsa tagasi.

„Lisaks suurele paraadile korraldame sügisel juubeliaasta raames ka järjekordse ratsaspordifestivali Tallinn International Horse Show, mis tähistab tänavu samuti oma juubelit - tegemist on kümnenda järjestikuse antud nime kandva sündmusega. Seetõttu julgeme juba praegu lubada, et tänavune Horse Show pakub publikule veelgi enam põnevat meelelahutust ja kaasaelamist kui mullu,“ sõnas Nõmmoja.