Möödunud aasta lõpul valiti Bakuus peetud FEI aastakoosolekul ülekaaluka häälteenamusega uueks Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu presidendiks belglane Ingmar De Vos. Endine president, Jordaania printsess Haya, teatas augustis Gaza konflikti tõttu kohast loobumisest, tuues põhjuseks soovi oma kaasmaalasi Gaza kriisi ajal senisest enam toetada ning veeta raskel perioodil rohkem aega oma perega.

De Vos töötas viimastel aastatel Euroopa Ratsaspordi Liidu ja FEI peasekretärina, tema asumisel presidendiks valiti uueks peasekretäriks šveitslanna Sabrina Zeender, kes on Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu erinevatel juhtivatel kohtadel töötanud väikeste vahedega alates 1991. aastast.

“Ta on esimene naine, kes asub tööle antud ametikohal ja ainuüksi fakt, et peasekretäriks ülendatakse inimene organisatsiooni seest, näitab, et FEI on kasvanud professionaalseks liiduks, kus töötab kõrgelt kvalifitseeritud meeskond,“ sõnas De Vos. President kiidab uut peasekretäri kui väga suure kogemusega, usaldusväärset ja pühendunud ametnikku, kel on eksimatu tööeetika.

„Minu kandidatuuri esitamine on mulle on suureks auks ja tahaksin tänada FEI presidenti ning kogu meeskonda usalduse eest,“ lausus Zeender. „Siin organisatsioonis juba nii pikka aega töötanuna, nähes seda aastate jooksul kasvamas ja arenemas, tunnetan suurt potentsiaali ja olen rõõmus, et saan osaleda FEI tuleviku loomisel. Siinne meeskond on mulle nagu oma perekond ja ma võtan uue väljakutse vastu rõõmu ja entusiasmiga.“

Rahvusvaheline Ratsaspordi Liit ühendab enda alla kaheksa ratsaspordiga seotud ala, toetades nende arengut kogu maailmas ja mille põhiväärtusteks on ausa mängu, võrduse ning loomadesse ja keskkonda lugupidava suhtumise propageerimine.