Võistluse raames jagatakse ka Tartu Linna meistrimedalid juunioride/noorte (kuni 21a) ja seenioride vanuseklassis. Praeguseks hetkeks toimub võistlustel enam kui 130 starti, mis on karikasarja osalejaterekord.

Võistluspäev algab 10.00 parkuuriga kõrgusel 80 cm, kus lisaks avatud arvestusele on eraldi arvestus ka harrastajatele. Järgneb parkuur kõrgusel 100 cm, kus sarnaselt esimese parkuuriga peetakse avatud ja harrastajate arvestus. Päev jätkub takistussõiduga 110 cm, kus lisaks avatud ja harrastajate arvestusele jagatakse Tartu Linna meistrimedalid juunioride/noorte takistussõidus. Päeva lõpus saavad mõõtu võtta omavahel ning selgitada välja parimad Tartu Linna takistussõitjad seeniorite vanuseklassi kuuluvad võistlejad, kes võistlevad 120 cm kõrgusel parkuuril.

Suvise karikasarja etapid toimuvad 10.05, 12.07, 17.08 ja finaal 06.09. Kõik etapid toimuvad Saksa Ratsakoolis***, Luunja vald Sirgu küla. Takistussõitude kõrgused on etappidel 80 cm, 100 cm, 110 cm ja 120 cm. Finaalis tõstetakse takistuste kõrgusi 5 cm.

Lisaks sportlikule osale toimub ka hobuasjade kirbuturg. Kirbuturule on oodatud kõik kauplejad oma kaubaga. Kui ise parasjagu võistled ning pole aega oma asjadega kaubelda, siis väikese komisjonitasu (müügi puhul) eest on võimalik jätta esemed müüki Saksa Ratsakooli esindaja kätte, kes neid ise letile sätib ja võimalikke ostjaid teenindab. Oodatud on riided, valjad, sadulad, suulised, tekid jms. Mõne vana on kellegi uus! Kõik kauplema ja oma ökoloogilist jalajälge vähendama!

Avatud on ka Lõuna- Eesti parim ratsakohvik „Sille juures“ ja oma hobustele saab soetada maiusi meie võistlussarja sponsorilt HobuLove. Kuna ilmataat lubab suurepärast ilma, siis võtke piknikutekk kaasa ja tulge õue nautima suurepärast ratsasporti ja kõige toredamat seltskonda!