Kell 9.00 algav võistlus on Eesti Ratsaspordi Liidu korraldatava sarja „Koolisõidutähed 2014“ üks vahe-etapp, millega soovitakse elavdada koolisõiduvõistluste korraldamist ja osavõttu kogu Eesti piires.

„Mullu toimus Viru Karika võistlusel 40 starti ja saime Ratsaliidu koosolekul korralduse eest hea tagasiside,“ selgitas MTÜ Viru Ratsu juhatuse liige Katrin Lipp, lisades, et sel aastal on starti oodata võistlejaid ka Tallinna ja Tartu kandist.

Tänavuse võistlusega soovivad korraldajad rõhku panna ka sellele, et noored hobused võiksid olla eraldi klassina arvestuses. „Pühapäevasel võistlusel loodame näha ka Madis Niinemetsa kasvatatud noorhobuseid, sest neid, kes Lääne-Virumaal hobuseid kasvataks on jäänud üha vähemaks,“ märkis Lipp.

Viru Karika suvise koolivõistluse direktor Madis Niinemetsa sõnul võiks ta iga kuu ratsavõistlusi korraldada, kui vaid oleks huvilisi ja soovijaid. „Ratsasport on kallis ala ja vahel jääb võistlejate osalus kas transpordi või majanduslike küsimuste taha. Seetõttu tulekski korraldada enam üritusi Lääne-Virumaal, et võistlejad ei peaks oma hobustega kaugele sõitma ja noored hobused saaks võistelda ka väiksema publiku ees.“

Viru Karika suvise koolisõiduvõistluse peakohtunik on Eestsis ainuke Fei kategooriaga kohtunik, koolisõidu mänedžer Eva-Maria Vint-Warmington, kes pooldab uudseid lahendusi ja maakohtades võistlusi. Samuti aitab ta iga-aastaselt korraldada Eesti meistrivõistlusi. Noorhobuseid hindab eraldi Anu Art.