EM-i distantsiks oli 160 km väga vahelduvate tingimustega rajal. Tiitlijahile asus kokku 68 võistluspaari 20 riigist. Võistlejatel tuli läbida kokku 5 ringi. Finišisse jõudis ligi 70-st võistlejast vaid 33, sest erinevatel põhjustel langesid välja rohkem kui pooled paarid. Rohtla ja Fatas Zanzibaari lõppkohaks jäi tubli 31. koht ja nad läbisid distantsi keskmise kiirusega 14,886 km/h, sõiduaeg kokku kestis 10:58.13.

Ratsutaja tundis end pärast finišisse jõudmist väga väsinuna, kuid üliõnnelikuna. „Rada oli põnev ja väljakutsete rohke. Tulemus on parem, kui MM-il oli, aga rada oli ka pea kaks korda raskem, võiks öelda. Mu elu raskeim kindlasti,“ tõdes Rohtla, kelle sõnul tegid distantsi läbimise keeruliseks just pinnase ja loodusolude vaheldus.

„Näiteks pidime läbima tunneleid kokku 16 korda, millest pikim oli ca 200 m pikk. Ma pole kunagi hobusega tunnelites sõitnud,“ muigas Rohtla.

Võistlusel kaasaelajana osalenud Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tõdes samuti, et sportlane tegi tubli soorituse ja koht on soliidne, sest võistlusel lõpetajaid lõpuks väga palju polnudki.

Kestvusratsutamise EM-i kuldmedali võitis sakslanna Sabrina Arnold hobusel Tarzibus, nende tulemuseks jäi keskmine kiirus 22,531 km/h ja aeg 07:14.52. Võistkondlik kuldmedal läks Hispaaniale.