Takistussõidu kompleksarvestuse parimad selgitati vastavalt esimese päeva kohapunktide ja teise päeva karistuspunktide summale. Võrdse tulemuse korral luges parem tulemus teisel päeval. Seenioride klassis läksid põhifavoriitidena tiitlit püüdma laupäevase esimese osavõistluse nulliga lõpetanud Gunnar Klettenberg (RK Ruila Tall) Trafficul, Urmas Raag (Tartumaa RSK) Carlosel, Kertu Klettenberg (RK Ruila Tall) Toscanal ja Oliver Karma (RK Ruila Tall) Vanco Z-l. Ainukesena suutis kõik voorud puhtalt läbida Gunnar Klettenberg ja Traffic kindlustades endale sellega kulla. Hõbedale tõusis Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) hobusel Fred, kellele kogunes II osavõistluse esimesest voorust 4 karistuspunkti lisaks ja kahe päeva peale kokku jäi tema tulemuseks 9 kp. Urmas Raag ja Carlos ei suutnud vigu vältida ja nende skooriks jäi samuti kahe peale kokku 9 kp ning pronksmedal.

Värskele Eesti meistrile ei tulnud võit kätte lihtsalt. “Kui mitu päeva peab stabiilselt hüppama, pole see kerge.” Traffic on sportlase enda kasvatatud hobune ja ta on hobusega seni väga rahul. “Tänavu on Traffic stabiilselt hästi hüpanud GP sõite, loodetavasti tema areng jätkub ja häid tulemusi tuleb veelgi,” lisas sportlane.

Takistussõidu U25 vanuseklassis võitis meistritiitli Linda Randpere (RK Ruila Tall, treener Riina Pill) hobusel Gardento Prova. Hõbemedal riputati kaela Annabel Lõukesele (RSK KRT) hobusel Texas Des Forets ja pronksi saavutas Susan Kaleta (Viljandimaa RSK) hobusel Aga Flamenco Von Feicht.

Harrastajate klassis kaitses tiitlit Egle Palm (Tondi RSK, treener Monica Pärno) hobusel Vedette B. Hõbe kuulus Maris Suusterile (Tondi RSK) hobusel Vilandro K, pronksi saavutasid Teele Kepler (Tartumaa RSK) ja Varina, kes treenivad Urmas Raagi käe all.

Koolisõidus kaitses tiitlid Dina Ellermann

Päeva esimeses pooles jagati välja koolisõidu medalid seenioride, noorte ja harrastajate klassis. Koolisõidus selgusid meistrid kahevoorulise võistluse tulemusena, kus osavõistluste protsendid konverteeriti punktideks 1:1 ning liideti kompleksarvestuses.

Seeniorides läks suurfavoriidina starti tiitlikaitsja Dina Ellermann (Tondi RSK) Landy’s Akvarelil, sest laupäevases skeemis sai paar kirja parima tulemuse (73,627%). Nende vabakava lõplik tulemus oli 76,908%, mis andis kokku 150,535 protsendipunkti ja kuldmedali. Hõbeda ja pronksi peale oli põnev duell Getter Kanguri (Tondi RSK, treener Kaie Kangur) ja Grete Hussari (Saaremaa RSK, treener Alla Gladõševa) vahel. Hussaril ja Rohan Warrioril õnnestus vabakavas sõita kõrgem tulemus 69,167% ja saada kokku 136,667pp ning hõbemedal. Kangur ja Ashwan said vabakava tulemuseks 67,792%, kokku 135,774pp, nii kuulus neile pronks.

Kuigi Ellermann on juba mitmekordne Eesti meister, ei tulnud tänavune kuldmedal siiski kergelt. „Võit tuli raskelt. Lõikasin teises sõidus endale veidi näppu, nii et pean oma vigadest õppima ja järgmine kord neid vältima,“ sõnas Ellermann. „Akvarel oli väga tubli nii laupäeval kui pühapäeval, olen temaga väga rahul,“ lisab ta. Sportlasele on alati olnud väga oluline fännide ja treener Alla Gladõševa tugi. „Väga suur tänu siinkohal minu toetajatele ja treenerile, kes mulle alati kaasa elavad ja mind võitudele aitavad,“ ütles värske meister.

Juunioride klassis võitis kulla Marii-Heleen Raidmets (Audruramma RSK) hobusel Rokit. Krista Raidmetsa käe all treeniv paar sai vabakava tulemuseks 68,458% (kokku 133,744pp). Hõbeda võitis Kaisa Falkenberg (SA Tallinna Ratsakool, treener Therje Prohorova) hobusel Ratira (132,891pp). Pronksi sai Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK, treenerid Merle Männik, Alla Gladõševa, Dina Ellermann) hobusel Calendula, kes sai kokku 130,004pp.

Harrastajate meistriks koolisõidus tuli Ülle Voolaine (Nõu RK) hobusel Hilton, kes kogusid 135,222 pp. Hõbemedali saavutas Kristiina Aun (Tondi RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) hobusel Superman, kes skoorisid kahe päeva peale kokku 135,067pp. Pronksmedali võitis Maria Peterson (Tartumaa RSK) hobusel Poison (132,597pp).