Finaali esimese osavõistluse takistuste kõrguseks oli 145 sentimeetrit ning arvestust peeti Tabel C põhimõttel ehk iga maha aetud takistus andis neli karistussekundit. Eestlaste parima tulemuse tegi Urmas Raag, kes saavutas hobusel Axel du Beaumont nii MK kui Rolex Rankingu punkte andnud sõidus kolmanda koha. Neljanda kohaga lõpetas lõunanaaber Andis Varna hobusel Marmors, kuues oli Gunnar Klettenberg Bingol, saades MK arvetsuses neljanda koha eest 7 punkti.

Esimene osavõistlus sai ootamatu lõpu, kui viimasena startinud Benas Gutkauskas hobusel Lifou kukkus ning ei saanud seetõttu tulemust kirja. Tänu tekkinud olukorrale möödus Klettenberg punktiga Gutkauskasest, tõustes pärast finaali esimest osavõistlust liidriks. Ukraina esindaja Bjärn Nagel, kel oli 92 punkti, langes välja mitte osalemise tõttu.

Nageli loobumisel tekib põnev heitlus kolmandale kohale. Hetke viiendat Tiit Kivisildi edestavad Venemaa sportlased Chechina ja Beletsky vaid kahe punktiga. Samas jõudis Kivisildiga samale pulgale ka venelanna Natalia Simonya. Kõik oleneb tänasest ja pühapäevasest sõidust.