Kahel päeval peetud suvemängude arvestusformaat sarnanes Eesti meistrivõistlustele, kus esimese päeva kiirusele ja puhtusele peetud parkuurist võeti kaasa kohapunktid, teise päeva ümberhüpetega parkuurist lisandusid reaalsed karistuspunktid. Maakondlikus arvestuses osales kaheksa maakonda, igasse võistkonda võis kuuluda üks sportlane igast arvestusklassist – lapsed ja poniratsanikud, noored ja juuniorid, harrastajad ning avatud klass.

Arvestatava ülekaaluga saavutas maakondade arvestuses üldvõidu Uuemõisa talli sportlaste baasil koostatud Läänemaa võistkond, kes kogus kahe päeva kokkuvõttes kaks karistuspunkti. Teisena lõpetas13 karistuspunktiga Pärnumaa (koosseisus Taisi Viire ja Hidalgo, Keidy Udalov ja American Beauty, Mariann-Krõõt Mätas ja Kent Lakes, Kati Raidma Aniki W), Harjumaa (koosseisus Elizabeth Põder ja Red Rose, Pille Remmelgas ja Orderly Queen, Laura Lota Mölder ja Holi, Siim Sinijärv ja Charming) sai kolmandana 17 karistuspunkti. Võidukasse Läänemaa koondisesse kuulusid Andres Udeküll ja Henrietta, Malin Kisant ja Soleil`s Casper, Riho Viik ja Oberon ning Lily Marlen ja Alpacino.

Läänemaa koondise sportlased võtsid lisaks maakondlikule võidule kaks individuaalset kuldmedalit.

Avatud arvestuses oli eelviimase takistuseni võidus kinni avapäeval võitnud Siim Sinijärv hobusega Charming, kuid paraku mahaajamine nimetatud takistusel langetas Harjumaad esindanud sportlase Andres Udekülli järel hõbemedalile. Avapäeval teine olnud Udeküll oli vahetult enne Sinijärve läbinud Henriettaga parkuuri vigadeta. Pronks riputati Viljandimaad esindanud Teet Juuli kaela, kes osales hobusega Sunshine.

Kuldmedal läks Läänemaale ka juuniorite ja noorte arvestuses, kus mõlemad osavõistlused lõpetas võidukalt Uuemõisa tüdruk Malin Kisant hobusega Soleil`s Casper. Hõbemedal selles arvestuses tuli Saaremaad esindanud Eve Haavelile hobusega Vandaal, pronks Pärnumaad esindanud Mariann-Krõõt Mätasele hobusega Kent Lakes.

Harrastajate võistlusklassi esikolmiku moodustasid Hiiumaa eest võistelnud Helina Täht ja Pärn, Viljandimaa paar Margit Asu ja Sunshine ning Harjumaa harrastussportlane Pille Remmelgas hobusega Ordely Queen.

Laste- ja poniklassis saavutas kaksikvõidu Saaremaa, kui kullale sõitis end Henri Paomees poniga Wiktoria, teine oli Eeva Helga Kupits poniga Aroomi. Pronksine tulemus kuulus selles klassis Carmen Meltsile Pärnumaalt hobusega Wanessa.

Eestimaa Suvemängude takistussõiduvõistluse peakorraldaja Saaremaa Ratsaspordiklubi juhatuse liige Kristine Järsk`i sõnul on Saaremaal taolise võistluse näol tegu mitte pelgalt ühe üleriigilise tiitlivõistlusega, vaid ka suurema ratsaspordi tagasi jõudmisega saarele. Viimati peeti „saareriigis“ suuremat sorti ratsavõistlus sajandi algusaastail, kui Kuressaare lossihoovis toimus Palladium Cup`i etapp. Nüüd, kus ratsasport kogu Saaremaal üha enam populaarsust kogub, on lootust, et suurema üleriigilise võistluse korraldamise traditsioon saab sisse uue hoo.