Võistluse esimene voor algas eestlastele hästi. Klettenberg ja Bingo lõpetasid nelja karistuspunktiga, mis arvestades enamuste kahekohalisi karistuspunkte, oli piisavalt hea. Jätkas Rein Pill hobusel Konstantinos S ja läbis raja vigadeta nagu seda olid eelnevalt teinud vaid Sebastian Numminen ja Qui Vivra Verra. Väikese tagasilöögi tõi eile hea soorituse teinud Andrus Kallaste Ex Caliburil, kes kogus 20 karistuspunkti. Eesti võistkonnas viimasena startinud Urmas Raag ja Axel du Beamount parandasid olukorda, kogudes 16 karistuspunkti. Esimese vooru lõpetas meie koondis seega 20 punktiga, jagades soomlastega esikohta. Valgevene tulemus enne teist vooru oli 25, lätlastel 27, venelastel 30 ja leedukatel 33.

Teises voorus suutsid üllatada Valgevene sportlased, kellest Maksim Kryna ja Casimir läbisid vooru vigadeta, nelja karistuspunktiga Ibrahim Vaskov ja Rapide Umorkus ning viiega esimeses voorus puhtad olnud Yahor Morotski ja Wacantos. Seevastu eksis soomlane Numminen suisa kolmel takistusel. Meie sportlastest lõpetas Klettenberg seekordki nelja punktiga, Pill seevastu kaheksaga. Kallaste ja Ex Calibur parandasid esimese vooru tulemust ja lõpetasid tulemusega 12 karistuspunkti. Enne Urmas Raagi sooritust jagas Eesti meeskond Soomega teist kohta, Valgevene oli juba võitnud. Raagil tuli üle sõita Kallaste tulemus, mis viinuks meid teiseks. See ka õnnestus - Raag ja Axel läbisid teise vooru kaheksa karistuspunktiga. Seega lõpptulemus: võitja Valgevene, teine Eesti, kolmas Soome.

Eesti meeskonna moodustasid võistlusel Rein Pill ja Konstantinos S, Gunnar Klettenberg ja Bingo, Urmas Raag ja Axel du Beaumont ning Andrus Kallaste ja Ex Calibur. Kokku osalesid Eestis peetud Rahvuste Karika etapil kuue riigi meeskonnad, nende seas lisaks Eestile veel Soome, Läti, Leedu, Venemaa ning Valgevene.