Seeniorite meister selgitati tasemel Raske 110, mis koosnes koolisõidu skeemist CS1* 2015 A, 110 cm kõrguste takistustega krossist ja 115 cm kõrgusest parkuurist takistussõidust. Eelmise aasta meister Siret Saks jäi seekord kõrvale ja tiitlit kaitsma ei tulnud. Võistlustules oli 6 paari, neist 3 nais- ja 3 meessportlast. Etteruttavalt olgu öeldud, et täna jäid peale mehed.

Koolisõidu järel läks juhtima Vilvi Laanet (Järvamaa RSK) hobusel Well Timed 50,2 miinuspunktiga. Kuid vahed järgnevate kohtadega olid väga väikesed ja krossile mingi vastu seisus, kus kõik on veel lahtine.

Kross kujunes oodatult põnevaks ja see õnnestus läbida vigadeta vaid kahel paaril. Esimesena startinud Hõim ja Cadmium tegid kohe ette kiire aja ning suutsid vigu vältida asudes võistlust juhtima. Järgnevalt startinud konkurentidele sai aga saatuslikuks veetakistus, kus tuli ette mitmeid eksimusi. Eelviimasena võistelnud Ervi Kaasiku (Kurtna RK) ja Cendoria S ületasid selle aga sujuvalt ning tundus, et tuleb hea tulemus. Siiski ei olnud nad kiired ja said miinuspunkte ületatud normiaja eest. Viimasena startinud Laanetil tuli rada läbida puhtalt ja kiirelt, mida ta tegi ning tõusis Hõimu ees napilt liidripositsioonile. Kahe esimese koha vahe peale krossi oli endiselt vaid 0,8 miinuspunkti.

Takistussõidus läks asi veel põnevamaks ja pinget jagus viimaste sekunditeni. Parkuuri suutsid puhtalt läbida nii Hõim kui Kaasiku, kes peale krossi olid teisel ja kolmandal kohal. Laanetil oli viimasena starti minnes teada, et ta peab puhtalt sõitma. Well Timed tõrkus 2 kaks korda ja Laanet oli mängust väljas. Seega oli medalikolmik selge: Hõim kuld (51,0 miinuspunkti), Kaasiku hõbe (63,2 mp) ja pronksi sai Karl Robert Valk (Kurtna RK) hobusel Dubai (81,3 mp), kes olid stabiilselt neljandad kogu võistluse vältel.

Pea terve elu hobuste ja ratsutamisega tegelenud Tartumaal treeniv Erkki Hõimule on see statistika järgi juba viies kolmevõistluse meistrivõistluste kuld, kuigi ta ise ütleb, et erinevate meistritiitlite kokkulugemine on juba ammu sassi läinud. Oma suuremaks saavutuseks peab ta juba palju aastaid tagasi saadud NSVL meistritiitlit. Ka Cadmium on pärjatud ja võimekas 7-aastane läti ruun, kellega Erkki on saavutanud juba mitmeid võite nii kodus kui välismaal.