Avapäeva õhtupoolses osas tegid avastardi rahvusvahelised koolisõitjad, kes võtsid CDI3* tasemel võistluse raames mõõtu grand prix programmis. Parimaks hinnati 11 võistleja hulgas Rootsi paari Mads Handeiowitzi ja Weihenstephaeri sooritus, kelle tulemuseks kogunes 67.600 protsenti. Teise ja kolmanda koha vahe oli üsnagi väike, kui 66.780 protsenti kogusid Elisabeth Ehnrooth ja Wizard II Soomest ning neile jäid vaid 0.040 võrra alla Dina Ellermann ja Landy`s Akvarel. Koolisõitjate muusikaline vabakava on plaanis laupäeval algusega kell 12.00.

Takistussõitjate avapäeval olid kavas rahvuslikud klassid, milles osalesid ka mitmed eestlased. Parima tulemuse saavutas Kullo Kender, kes võitis hobusega Pittegaardens Rosita avatud klassi 130 sentimeetri kõrguse parkuuri. Samas kahefaasilises sõidus oli Kender auhinnalisel kuuendal kohal ka hobusega Axel V. Viieaastaste hobuste hinnetele peetud sõidus jõudis Kender hobusega Joli van de Groenendyck kolmandale kohale.

Juuniorite 120 sentimeetri kõrguses parkuuri lõpetasid My Relander ja Backwoodland Rock kaheksa karistuspunktiga esimeses osas. 130 sentimeetri kõrgune sõit peeti lisaks avatud klassile ka U25 vanuseklassis, kus Kullo Kender ja Astrid L ning Meriel Isok ja Diamond 4 Ever lõpetasid mõlemad nelja karistuspunktiga teises osas.

Täna alustavad Helsingis rahvusvahelised takistussõitjad CSI5*-W tasemel turniiriga. Eestlastest on Helsingis starti asumas Tiit Kivisild hobustega Corsica, Sullivan ja Cinnamon, Kertu Klettenberg hobusega Ulrike R ja Gunnar Klettenberg hobusega Lance S. Meie lähinaabritest on stardis veel leedukad Kristupas Petraitis ja Andrius Petrovas, samuti venelased Vladimir Beletsky, Aleksander Belehov ja Olga Chechina ning valgevenelane Maksim Kryna. Maailma tuntumatest leiame stardiprotokollist nimed nagu Christian Ahlmann, Edwina Tops-Alexander, Michael Withaker, Daniel Deusser, Steve Guerdat, Maikel van der Vleuten, Henrik von Eckermann, Jur Vrieling ja teised.