Hobusel Arlekino oli Karasiova tulemus 68,160% ja Zodiakil 66,020%. Ellermann ja Landy’s Akvarel said kirja 65,960 nagu ka neljandaks jäänud Katsiaryna Yafremava (hobune Latino), kuid Ellermannile andis kolmanda positsiooni stabiilsem koht kohtunike hinnetes.

Kaksikvõidu saavutanud valgevenelanna Karasiova oli võidu pärast elevil, aga oma sooritustega päris rahule ei jäänud. “Võidu üle olen loomulikult rõõmus, aga tegelikult suudavad mõlemad hobused palju rohkem. Täna ei olnud neil hea päev. Zodiak oli kuidagi väsinud, sest ka ilm on selline rõhuv. Arlekino seevastu oli äkiline ja ehmatas paar korda,” kommenteeris võitja.

Arlekino on loomult üsna plahvatusohtlik hobune, seetõttu kannab Karasiova ka võisteldes kaskat ehk kiivrit. Ruilas on Karasiova esimest korda ja muljed on head. “Mulle meeldib see võistlus, väga hästi korraldatud ja tore on see, et võistluspaik on nii kompaktne ja mugav,” lisas ta.

Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu (FEI) kategooria koolisõidu väikse ringi võistluse võitis Diana Pruks (Romantika) 65,500%-ga. Talle järgnesid soomlanna Kira Kanerva (Castellou) 65,237 ja Grete Hussar (Rohan Warrior) 64,790-ga. Pruks sõnas, et Romantika oli täna väga pehme ja kuulekas ning kogu esitlus lausa suurepärane.

Kullo Kender lisas eilsele kolmele esikohale täna veel ühe, troonides parimana keskmise ringi sõidus, kus parkuuri maksimaalseks kõrguseks 130 cm. Tema hobusele Astrid L oli see nädalavahetuse kolmas esikoht. Kertu Klettenberg D.Ladyl ja Urmas Raag Piccolinal jagasid teist kohta.

Väikse ringi võistluse tõkete kõrgusel kuni 120 cm võitis Leedu võistleja Lukas Civinskas (Endis), edestades soomlannat Jessica Aminoffi (Eon) ja Siim Sinijärve (Leander). “Mu enda jaoks oli see kõrgus veidi keeruline, aga minu energilisele hobusele ei valmistanud see mingit probleemi,“ sõnas Civinskas.

Sinijärve sõnul oli rada tehtud täna nii, et kuskilt väga lõigata ei saanud, seetõttu oli kiirus väga oluline.

FEI noorte hobuste takistussõidu eilse kolmanda koha vahetasid esimese vastu Hanno Ellermann ja Jacoba Stud Fumosa. Ratsuga Freedom kuulus Ellermannile ka sama võistluse pronksmedal. Lätlanna Kristine Egle (Casquetta) sai teise tulemuse.

“Rada tundus eilsega võrreldes veidi raskem, sest teise faasi saamiseks pidi rohkem vaeva nägema ja sinna väga palju ratsanike ei jõudnud. Hobune toimis aga jällegi hästi,” ütles Ellermann.

FEI kategooria kuni 25-aastaste ratsutajate võistluse esikoht läks jagamisele leedulase Matas Petraitis (Daliante M) ja lätlanna Sintija Semenkova (Irwinds Wing) vahel, kes läbisid raja võrdse aja ning ühegi eksimuseta. Petraitis oli samas klassis parim ka eile. Kolmas oli samuti lätlanna Monta Pareiza (Kaffe) ning parima eestlasena oli Susan Kaleta (Darwin) viies.