Hetkel 70-aastasel ratsutajal veel olümpiapiletit käes ei ole, kuid ta plaanib talvel osa võtta olümpia kvalifikatsioonvõistlustest.

USA kõigi aegade vanim olümpialane on Tomas Scott, kes võistles 1904. aastal vibulaskmises 71 aasta ja 260 päeva vanusena.

Maailma arvestuses oleks Poulin vanuselt neljas - 1920. aastal võttis olümpia laskmisvõistlusest osa 72-aastane rootslane Oscad Swahn, 1936. aastal ratsutamisest 72-aastane austerlane Arthur von Pongracz ja 2012. aastal käis Londonis 71-aastane Jaapani ratsutaja Hiroshi Hoketsu.

Poulin on varem käinud ühel olümpial. 1992. aastal võitis ta Barcelonas koolisõidu meeskondlikul võistlusel pronksi.

"Arvan, et ainus, mis meid praegu tagasi hoiaks, on meie hobune," vahendab NBC Poulini sõnu. "See on hea, kuid olümpiarajal võistlemiseks mitte kõige parem."

Poulini pääsemise kvalifikatsioonvõistlustele ja hiljem neljaliikmelisse olümpitiimi muudab raskemaks ka tõsiasi, et mees võitleb puukborellioosiga ning USA-l võib samal ajal olla valikus teisi nooremaid ratsutajaid. Euroopasse valikvõistlustele tuuritama saadetakse Ameerikast kombinatsioon kaheksast ratsutajast.