Hollandlaste poolt korraldatavad ning algse plaani kohaselt Poolas toimuma pidanud tiitlivõistlused toodi Eestisse üle siinsete kõige sobivamate jääolude tõttu, millesarnaseid teistes lähiriikides ei leidunud. Võrtsjärvel on kõva 30 cm paksune jää, lähiajal on oodata nullilähedast õhutemperatuuri ning järgmise nädala alguseks prognoositakse kiirusega 5-6 m/s puhuvat tuult, mis peaks võimaldama korralikud sõidud maha pidada. Hetkeseisuga on võistlema oodata ligikaudu 150 sportlast 17 riigist.

Pärnu Jahtklubi esindavad EM-il Jaan Akermann ja Karl-Robert Trink. ESS Kalev Jahtklubi ridades võistleb Vaiko Vooremaa. Haapsalu Jahtklubi eest astuvad võistlustulle Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel. Jahtklubist Merikotkas on stardis Marek Lentsius, Jürgen Kukk ja Hardi Laurits, Saaremaa Merispordi Seltsist aga Kevin Grass ja Rene Riim.

DN klassi EM ja MM peeti Eestis, täpsemalt Haapsalus ka eelmisel aastal ning ka varasemalt on klassi suurvõistlusi peetud siin. Kindlasti tasub märkimist, et Eesti sportlastest on DN-il teenekaim mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa. Kevin Grass aga tuli tänavu Poolas peetud juunioride MM-il esikohale.

EM-i avatseremoonia toimub pühapäeval, 1. märtsil ning võistlussõidud algavad esmaspäeval, 2. märtsil.

Eesti koondise taustajõudude tööd EM-il juhivad Eesti Jääpurjetamise Liidu esindajad Alari Akermann Pärnust ja Rain Riim Saaremaalt.