GALERII:

Pildilink on SIIN:


Eellugu:

EM-ist võtab osa 250 sportlast 42 riigist viielt kontinendilt, nende seas olümpiavõitjaid, maailmameistreid ja Euroopa meistreid.

EM-regati peakorraldaja Ants Väinsalu sõnul on Laser klasside EM Eesti ajaloo üks suurimaid ja kõrgeima tasemega spordivõistlusi 1980. aasta olümpiaregati järel. "Sportlaste huvi Tallinnasse võistlema tulla on olnud märkimisväärne - võistlejaid sõidab siia üle kogu maailma ning võtame vastu peaaegu maksimaalse lubatud arvu osalejaid. Omalt poolt loodame võistlejatele pakkuda olümpialinnale väärilist korraldustaset ka 30 aastat hiljem EM-regatil," lausus Väinsalu.
 
EM-ist võtavad osa 250 sportlast 42 riigist viielt kontinendilt, nende seas Laser Standard klassi valitsev olümpiavõitja, maailmameister ja Euroopa meister Paul Goodison (GBR), 2007 ja 2008 maailmameister Tom Slingsby (AUS), maailmaedetabeli nr 2 ja 2010 MK-sarja liider Javier Hernandez (ESP) ning Laser Radial klassi valitsev maailmameister Sari Multala (FIN), 2007
maailmameister Tatjana Drozdovskaja (BLR), Pekingi olümpiahõbe Gintare Volungeviciute (LTU), mullune EM-regati võitja ja 2010 MK-sarja hetke kolmas Paige Railey (USA). Samuti veel olümpia-, MM-i ja EM-i medaliste läbi aastate. Värske ISAF maailma edetabeli järgi võistleb Tallinnas Laser Standard klassis koguni 6 maailma esikümnesportlast ja Radial klassis seitse maailma esikümnesportlast.

Eesti on Laser Standard klassis esindatud 11 sportlasega, neist suurimad lootused lasuvad koondislastel Argo Vooremaal (ROPK), kes Hyeres'i MK-etapil saavutas tihedas konkurentsis 6. koha, ning Karl-Martin Rammol (ROPK), kes mullusel juunioride EM-il tuli neljandaks. Eesti juunioride koondist esindavad Martin Sepp (ROPK) ja Henri Ingelman (ROPK). Laser Radial klassis võistleb 4 eestlast, nende seas koondislane Anne-Mari Luik (ROPK) ja juunioride koondislane Anna Pohlak (TJK).
 
Reedel ja laupäeval toimub registreerimine ja paatide ametlikud mõõtmised, laupäeva õhtul siirduvad võistlejad harjutussõidule. Pidulik avatseremoonia peetakse laupäeval kell 19 Pirita kloostri varemetes, kus võistlejaid tervitab teiste seas ka Tallinn 1980 olümpiaregati võitja Esko Reckhardt. 6.-9. juunil peetakse kvalifikatsioonisõidud, 10.-11. juunil finaalsõidud, kõigil päevadel on kummaski klassis plaanis kaks võistlussõitu.