Päev algas tuulevaikusega, mis peavõistlusjuhi sõidud kahe tunni võrra edasi lükkama. Lõunaks oli tuul juba piisav ning läks sõiduks. Võistluste ajal puhus tuul kiirusega 4-8 sõlme – küll vaikne, kuid siiski Finnidele sõitmiseks piisav. Kõik sõidud peetakse ühes laevastikus, mis tähendab, et stardiliin on kõigi 86 võistluspaadi ära mahutamiseks rekordpikk – 480 meetrit.

Võistluste esimese sõidu võitis austraallane Oliver Tweddell, teise koha võttis Londoni olümpia neljas, hollandlane Pieter Jan Postma, kolmandana lõpetas olümpiapronks Jonathan Lobert Prantsusmaalt. Karpak tuli finishisse kaheksandana ning Väinsalu 25ndana. Kolmas Eesti koondislane Martti Kinkar lõpetas 66. kohal.

Teise sõidu võidu võttis veel juunioride klassi kuuluv brasiillane Jorge Zarif, teiseks tuli horvaat Milan Vujasinovic ja kolmandaks päeva liidriks läinud britt Andrew Mills. Väinsalu finisheeris 12ndana. Karpak jäi alguses taha, kuid võitles end järk-järgult kindlameelselt taas ette ning lõpetas sõidu 17. kohaga. Kinkari kohaks oli 54.

Kokkuvõttes on Karpak avapäeva järel 8. kohal 25 punktiga. „Polnud üldse minu olud täna. Kokkuvõttes tuleb päevaga muidugi rahul olla. Lähen nüüd jalgrattaga sõitma, et end vaimselt jälle laadida,“ ütles Karpak kaldale jõudes. Väinsalu on avapäeva järel 14. kohal 37 punktiga. „Raske päev oli. Füüsiline vorm on hea, aga raske just psühholoogiliselt, kuna tuul oli vaikne ja kõik toimus nii aeglaselt, et jõudis ette mõelda liiga paljudele asjadele,“ ütles Väinsalu.

Avapäeva järel kahe sõidu kokkuvõttes juhib Andrew Mills Suurbritanniast 9 punktiga, tihedalt kannul tema koondisekaaslane Edward Wright 10 punktiga ning Uus-Meremaa sportlane Matt Coutts 11 punktiga.

MM-il võistlevad 86 sportlast 30 riigist, sealhulgas maailma edetabeli 25 esimest sportlast. Võistlussõidud on planeeritud iga päev algusega kell 12. Päevas on plaanis kaks sõitu, millest kumbki kestab umbes 70 minutit. Laupäeval toimub eraldi medalisõit kümnele paremale. MM-i võistlussõite saab reaalajas jälgida ERR-i spordiportaali vahendusel aadressil http://sport.err.ee. Seal on näha nii otsepilt merelt kui ka GPS-põhine reaalajas jälgimissüsteem, mis näitab täpselt ära sportlaste vahemaad üksteisest ja märkidest. Ülekanne on nähtav üle maailma. Esmakordselt nii suurel võistlusel jõuab pilt internetti üle EMT 4G võrgu. MM-st valmib ka 45-minutiline erisaade, mis on teleekraanil 31. augustil kell 17. 45 ETV-s ja korduses 2. septembril kell 16.25 ETV2-s.

Laupäevane medalisõit toimub kaldale lähedal ja seda saab vaadata Pirita muulilt. Huvilistel on võimalik siirduda ka Kalev Jahtklubi jahtidega merele MM-i oma silmaga jälgima. Kohti on piiratud arvul, info vabade kohtade osas läheb nädalavahetusest üles jahtklubi kodulehele www.kjk.ee.

Võistlused korraldab Eesti Finn Klassi Liit koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja ESS Kalev Jahtklubiga. Võistluse läbiviimist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond, võistlust toetavad Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital. Tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala maailmameistrivõistlused.