Sarja avaetapi veebruaris Barcelonas 13. kohaga lõpetanud Juuso ja Henri Roihu (Tallinna Jahtklubi) suutsid oma positsiooni regati kestel järjekindlalt parandada ning tänase tubli esitusega õnnestus neil tõusta lõppkokkuvõttes väga tublile 2. kohale.

Tiimi roolimehe Juuso sõnul tuli kõrge lõpptulemuse nimel tublisti tööd teha: „Võistlus oli meile heaks treeninguks eelseisvaks EM-ks. Konkurendid olid tugevad ja veel enne viimast sõitu oli esikolmik lahtine. Oleme väga õnnelikud, et suutsime regati teisena lõpetada.“

„Oleme väga rahul, et koostöö treeneriga ja omavahel paadis sujus kenasti ja suutsime endast maksimumi välja võtta,“ rõõmustas tubli soorituse üle ka soodimees Henri.

„Täna oli suur laineloks merelt, oli vaja hoida kiirust ja pea selgena. Võitsid need, kes vähem eksisid. Roihud sõitsid ideaalsed krüssud, kuid taganttuules andsid kohti ära. Meie eesmärgiks oli tulemus esiviies ning poisid täitsid selle kuhjaga,“ võttis etapi kokku treener Maria Veessaar.

Hardi Anton ja Olle Saar (TJK) said võistlusel 61. ning Marie Pihlas ja Maris Seersant (Saaremaa Merispordi Selts/TJK) 64. koha.

Regati võitsid sloveenid Peter Lin Janezic ja Anze Podlogar, kolmandaks aga tulid hollandlased Cas Van Dongen ja Daniel Bramervaer. Euro Cup'i teisel etapil osales kokku 70 paatkonda.

Eesti purjetajate osalemist kevadistes treeninglaagrites toetab Vopak E.O.S.

29er on noorte skiff-tüüpi kahepaadiklass. Paadi disainis 1997. aastal austraallane Julian Bethwaite ning seda toodab Suurbritannia ettevõte Ovington Boats. Paat on 4,45 m pikk ning purjesid on kolm – eespuri ja grootpuri on pindalalalt kokku 12,5 m2 ning asümmeetrilise spinnakeri suurus on 15 m2. Tegemist on kogu maailmas populaarse klassiga, mis on sportlik ja väga kiire, pakkudes põnevaid ja adrenaliinirikkaid purjetamiselamusi. Klass sobib noortele alates 12 eluaastast ning on heaks hüppelauaks neile, kes lisaks purjetamisrõõmule plaanivad kasvada täiskasvanute olümpiapaadiklassi 49er.