Aarhusis puhus peamiselt keskmine ja väga ebastabiilne tuul. Purjetajad said vihma, äikest ja veidike päikest. Eelsõite peeti kolme päeva jooksul kokku kaheksa, mille alusel kvalifitseerusid 213 paatkonda erinevatesse finaalgruppidesse. Kvalifikatsioonikoht võeti finaalidesse kaasa kui üks sõit punktide mõistes. Seejärel peeti finaalseerias 10 võistlussõitu neljas erinevas finaalgrupis: kuldgrupp, hõbegrupp, pronksgrupp ja smaragdgrupp. Meie noortest näitasid kõige paremat minekut vennad Juuso ja Henri Roihu (Tallinna Jahtklubi), kes kvalifitseerusid kuldrguppi ja tõusid regati lõpuks tublile 20. kohale.

Treener Maria Veessaar ütles oma hoolealuste purjetamise kohta järgmist: „Vendade Roihude plussiks oli väga hea tuule lugemise oskus ja suurepärane kiirus krüssus. Arvan, et sõitsime välja maksimumi mida kutid hetkel suudavad. Varu jäi startidesse ja taganttuule taktikasse.“

Kvalifikatsioonide põhjal ülinapilt hõbegrupi ukse taha jäänud Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (Rein Ottosoni Purjespordikool) tegid tubli sõitu pronksgrupis ning lõpetasid oma grupis neljandana ehk üldarvestuses 111. kohaga. Samuti pronksgrupis purjetanud Georg Haud ja Jan-Erik Luik (ROPK) lõpetasid regati 113. kohaga ja Kristo Õunap ja Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts) 134. kohaga. Hardi Anton ja Olle Saar (TJK) purjetasid smaragdgrupis end üldarvestuses 188-ks.

Eestis purjetatakse 29er klassis alates 2012. aastast. Eelmise aasta purjetamisoskuste tasemega võrreldes on meie teise aasta noored teinud suure sammu paremuse poole ning tublilt arenesid regati käigus ka esimese aasta poisid Hardi Anton ja Olle Saar.

213 võistleva tiimi seas on tulid maailmameistriteks prantslased Lucas Rual ja Emile Amoros.