Eesti Purjetamisakadeemia kahepaatide treener Maria Veessaar Weymouthist: "Täna käis tuul ja poiste sõit üles ja alla. Nad tegid head stardid ja päris soliidsed taganttuuled. Iga punkti pärast pingutati kõvasti. Kuna tänane võistlusgrupp oli väga tihe ja tugev, siis oli ka mitmeid protestiolukordasid ja trügimisi. Ühe sellise tagajärjel on poiste paadis auk sees. Saime merel augu kinni teipida ja osaliselt veega täitunud paadiga ka viimase sõidu edukalt lõpuni purjetada."

Roihud lõpetasid tänase avasõidu 16. kohal, teises sõidus jõuti finišisse 26. ja kolmandas sõidus oldi 18. kohal. Üldarvestuses asuvad Juuso ja Henri Roihu samal positsioonil, mis peale eilset, 57. kohal.

"Järgmisel neljal võistluspäeval jätkame purjetamist hõbegrupis, kus tase on kõva ja ühtegi eksimust ei andestata. Me oleme lahinguks valmis," kommenteeris Veessaar

Võistluste liidrikohal on sarnaselt eilsele Peter Burling ja Blair Duke Austraaliast.

Volvo Euroopa meistrivõistlused 2019 kahepaatidele Weymouthis, Suurbritannias toimuvad 13.-19. maini. Esmaspäevast neljapäevani toimuvad kvalifikatsioonisõidud, reedest pühapäeva hommikupoolikuni finaalsõidud ning pühapäeval kell 15.00 kohaliku aja järgi peetakse medalisõit. Eestit esindavad EMil Eesti Purjetamisakadeemiasse kuuluvad Juuso ja Henri Roihu paadiklassis 49er. Eesti tiimiga on kaasas Eesti Purjetamisakadeemia kahepaatide klassi treener Maria Veessaar.