Regati neljas võistluspäev oli pilvine ning tuul puhus muutliku kiirusega, jäädes vahemikku 2-8 m/s. Maatuul tähendas ühtlasi raskeid, keerutavaid ja pagilisi tingimusi.

Päeva sõitudes 7. ja 4. tulemusega finišeerinud Lauri Väinsalu (ROPK) hoiab Finnil 28 mehe konkurentsis hetkeseisuga 6. kohta. „Esimeses sõidus ebaõnnestus mul start, kuid hea allatuule ning krüssuga suutsin oma positsiooni lõppkokkuvõttes korralikult parandada. Järgmise sõidu teise ringi alguses aga tekkis mu paadi masti pragu ning pidin edasi üliettevaatlikult purjetama, et mast päris ära ei murduks. Sellele vaatamata õnnestus finišeerida neljandana. Olen suutnud oma seeriat siiani hoida stabiilsena ja suuri ebaõnnestumisi ei ole sisse tulnud. Ka homsel, medalisõidu eelsel päeval püüan endast taas maksimumi anda ning teha võimalikult hea soorituse,“ sõnas Väinsalu.

Liidrikohal püsib Finnil USA sportlane Caleb Paine.

Regati kestel viiakse Finn klassis läbi kümnest sõidust koosnev avaseeria. Sellele järgneb laupäeval üks, topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääseb kümme paremat.

Laser klassis peeti kolm võistlussõitu, millest esimene oli kuldgrupis seilavale Karl-Martin Rammole (ROPK/TJK) väga edukas: „Esimese sõidu suutsin võita. Teises sõitsin küll üldjoontes sama käekirjaga, kuid kuna start oli veidi kehvem, oli tasuks 11. koht. Kolmandas sõidus jäin 3.-4. positsiooni pealt teisele poole 25-kraadist tuule pööramist, kust paraku enam välja ei rabelenud ja pidin leppima 26. finiširesultaadiga. Tänase päevaga tõusin kokkuvõttes 7. kohale ning punktivahed on igas suunas väikesed,“ kommenteeris Rammo oma sooritust.

Laseril on 70 sportlase seas juhtimas Jesper Stalheim Rootsist.

Laser klassi kvalifikatsiooniseeriale järgnenud kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võeti kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kusjuures sinna võetakse kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kolm sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is. 26. jaanuarist 2. veebruarini vältavale Miami etapile järgneb 30. märtsist 6. aprillini Hispaanias Palmal peetav võistlus. Sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 20.-27. aprillil toimuva regatiga.