49er paadid seilasid väga tuulistele oludele vaatamata ära kaks võistlussõitu. Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) purjetasid 19. ja 17. koha vääriliselt ning on 24 meeskonna seas tõusnud taas 20. positsioonile. Liidrikoha on haaranud Hispaania paatkond Iker Martinez de Lizarduy ja Xabier Fernandez Gaztanaga. Homsel reservpäeval jääb sõita kaks viimast avaseeria sõitu.

Finni purjetajad täna paraku võistlema ei pääsenudki ning avaseeria kaks viimast sõitu leiavad neile samuti aset homme. Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) hoiab hetkel 27 mehe seas 6. kohta.

Finn ja 49er klasside topeltpunktid andev medalisõit, kuhu kvalifitseeruvad avaseeria tulemuste alusel selgunud 10 tugevamat, toimub laupäeval.

Laser klassides võistelnud Eesti sportlastele sai regatt läbi juba eile avaseeria lõppedes, kuna reedel aset leidvasse medalisõitu nad ei pääsenud. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tuli Laser Standardil 56 mehe konkurentsis 20. ja Anna Pohlak Laser Radialil 49 naise seas 36. kohale.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eel-Olümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.