Kell 13 avasid regati Roomassaare sadamas pidulikult Kuressaare aselinnapea Mart Mäeker, Saaremaa Merispordi Seltsi kommodoor Margus Hiet ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein. Seejärel tuli aga pagidega kuni 17 m/s ulatunud tuules tõmmata üles võistlussõitude algust edasi lükkav lipp ning sportlased, treenerid ja võistlusametnikud pidid leidma mitmeteks tundideks maapealset tegevust. Kella 17 paiku oli selge, et avapäeva liiga karmides oludes merele siiski ei minda ning võistlussõitudega alustatakse homme.

Laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Klassidele Zoom8, Laser 4.7 ja RS:X koosneb võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal kalda lähistel lühirajal purjetatavatest finaalidest. Finaalid koosnevad poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja.

Klassidele Optimist, Techno 293 ja Formula koosneb võistlusformaat kolme päeva jooksul peetavast fliidisõitude seeriast.