29er paadid on vaatamiseks väljas Lennusadama kaldapealsel nii maal kui merel, koos teiste noortepaatidega RS Feva, Zoom8 ja Optimist. Oma esimesi muljeid jagavad noored purjetajad Kalevi Purjespordikoolist, Rein Ottosoni Purjespordikoolist ja Tallinna Jahtklubist, treeneritelt saab infot purjetamistrennide kohta. Kõige nooremad saavad endale 29eri pildiga näomaalinguid. Kui ilm lubab, toimub laupäeval kell 14.15 ja pühapäeval kell 15.30 29er ja RS Feva noortepaatide näidisregatt, mida saab vaadata Lennusadama kaldalt. Sümboolsel avatseremoonial laupäeval kell 14 esitlevad uut 29er klassi olümpiamedalistid Tõnu Tõniste ja Toomas Tõniste ning 29er laevastiku Eestisse toomist toetava logistikaettevõtte Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

29er on sportlik ja väga kiire noorte kahepaat, mis pakub kiireid, põnevaid ja adrenaliinirikkaid purjetamiselamusi. Sobib purjetamiseks noortele alates 12-eluaastast ning on heaks proovikiviks ja hüppelauaks ka neile noortele, kes lisaks purjetamisrõõmule plaanivad kasvada täiskasvanute olümpiapaadiklassi 49er. 49er on olnud olümpiaprogrammis meestele alates 2000 Sydney mängudest ning just eelmisel nädalavahetusel kinnitati 49er FX esmakordselt olümpiaprogrammi naiste skiffpaadina 2016 olümpial Rios.

Eestisse 29er klassi toomine on osa alaliidu strateegiast luua tänase eduka ja suure potentsiaaliga ühepaadiklasside koondise kõrvale samaväärselt tugeva järelkasvu kahepaatide meeskondi. Eelmisel aastal lansseeriti 18 paadist koosnev RS Feva noorte kahepaadi laevastik, tänavu saavad read täiendust 8 paadiga 29er klassist. Mõlema projekti partner on Vopak E.O.S.