Täna purjetati Tallinna lahel keskmises tuules ning kõik klassid peale Techno 293 said kirja veel kolm sõitu. Techno 293 purjelaudurid, kellele võistlus oli ühtlasi Balti Mere Karika viimaseks etapiks, seilasid viimasel võistluspäevas aga kahes sõidus.

Kahemehepaadil 470 võitsid tänased sõidud Henri Tauts ja Marko Pomerants (ESS KJK/Merion Sailing Team) ning sellest piisas ka Eesti meistri tiitlite pälvimiseks. Hõbemedalid läksid Marjaliisa ja Elise Umbile (Purjespordiselts Maru), pronksmedalid kuuluvad Alari Laglele ja Siim Jõevälile (ROPK). Juunioridest olid parimad Martin Kaal ja Martin Leedo (ROPK). Võistlevaid paate oli 470 klassis seitse. Eesti Karika lõpptulemustes edestavad õed Umbid siiski Tautsi ja Pomerantsi, Lagle - Jõeväli paatkond tuli kolmandaks.

Kümne võistlejaga Laser Standard klassis oli tugevaim konkurents Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool) ja Argo Vooremaa (ROPK) vahel, võitjana väljus sellest Rammo. Vooremaa järel tuli kolmandaks soomlane Mattias Lindfors. Juunioridest oli edukaim Sten-Mark Bachmann (ROPK). Karikasarja parim on samuti Rammo, teise koha saavutas Vooremaa ning kolmanda Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts).

Finnil on konkurentsitu esikohaomanik Deniss Karpak (Karpak Sailing Team), Lauri Väinsalu (ROPK) teenis välja teise ja Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) kolmanda lõppresultaadi. Finn klassis võistles viis sportlast. Ka Eesti karikasarja esikolmik kujunes samaks - Karpak, Väinsalu ja Liiv.

RS:X U19 ja naised klassis purjetas võidu vääriliselt Ingrid Puusta (Battery Tallinna Purjelauakool), teise koha sai nelja purjelauduri konkurentsis Roland Mik (ROPK), kolmanda aga Sander Sedrik (Jahtklubi Dago). Ka Eesti Karika kokkuvõttes pidi Mik lõpuks Puustale alla vanduma, Sedrikule tuli kolmas koht.

Samuti nelja võistlejaga RS:X meeste klassis oli võistlus väga põnev, pikalt oli liidriks Kevin Jakobson (BTPLK), tänastes tuuleoludes oli aga siiski parem Johannes Ahun (BTPLK), võttes Jakobsoni ees ka võistluse esikoha. Kolmandana lõpetas Henri Kaar (Team Extreme). Karikasarja esikohaomanik on Ahun Jakobsoni ning rootslase Johan Ekstedti ees.

Noorte purjelaua Techno 293 üheksa võistlejaga alla 15 aastaste klassis läks regati võit Lätti - esikoha vääriliselt esines Kristians Krauklis, alistades ülinapilt teiseks jäänud Karl-Erik Saarmi (BTPLK). Kolmas lõppkoht läks lätlasele Roberts Bitenieksile. Eesti karikasarja võitjaks osutus Saarm, teiseks platseerus kokkuvõttes Artur Kaiküll (BTPLK) ja kolmas on Kaisa Potisepp (BTPLK).

Alla 17 aastaste Techno 293 klassis tuli võitjaks algusest peale võistlust juhtinud lätlane Kristaps Keidans, Eesti noormehele Nikita Romile (BTPLK) kuulub teine koht. Kolmanda lõpptulemuse sõitis välja Ronalds Kaups Lätist. Tüdrukutest oli parim Betti Vainküla (BTPLK). U17 klassis osales regatil 14 purjelaudurit, neist neli tüdrukud. Eesti Karika teenis aga välja Peeter Kask (ESS KJK) Romi ja Vainküla ees.

Kuue osalejaga Laser Radial paadiklassis võitis Tallinna Nädala regati Mihkel Väli (ROPK), järgnemas Anne-Mari Luik (ROPK) ja Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi).

Tallinna Nädala regati korraldas Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.
Võistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosnes viiest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 28.-30. mail Roomassaare regatiga. Teiseks etapiks olid 2.-4. juulil Pirital aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandana peeti Tallinna Jahtklubi karikavõistlused Lohusalus 20.-22. augustil. Eelviimane etapp sõideti 10.-12. septembril Pärnu Sügisregatil ning viimane toimus 24.-26. septembril Tallinna Nädala regatil. Kõik klassid võistlesid kokku kolmel etapil.