Tallinna lahel valitsesid täna mõnusad purjetamisolud, puhus soe idatuul 5-9 m/s. Mõlemas paadiklassis, Optimistil ja Zoom8-l peeti plaanijärgsed 2 võistlussõitu.

Optimist klassis alustasid regatti tugevalt soomlased eesotsas Elias Odyshinskyga (EPS), kes on kahe 3. koha finishiga päeva tulemustes esikohal. Teisele kohale purjetas samuti soomlane Akseli Keskinen (HSS), kelle sõidukohad olid 6 ja 2. Kolmas on kokkuvõttes soomlanna Sirre Kronlöf (HSS), kes lõpetas tänased 2. ja 6. kohaga. Parima eestlasena hoiab Hugo Rasmus Vaino (ROPK) 9. kohad, tema tänased sõidukohad olid 7 ja 11.

Zoom8 klassis tegi kaks stabiilset sõitu Juuso Roihu (TJK) ning asus võistlust juhtima 2. ja 3. kohaga. Teisel ja kolmandal kohal on võrdsete punktidega soomlannad Cecilia Sandman ja Sabina von Koskull (mõlemad NJK).

Võistlus kestab pühapäevani. Homme on võistlussõidud planeeritud algusega kell 12 ning ülehomme kell 11. Spinnakeri regati korraldab Eesti Optimist Klassi Liit koostöös ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Regati kodulehekülg: http://www.puri.ee/

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimuv Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas osavõistlus sõidetakse 24.-26. augustil Roomassaare regatil ja viies 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks on 14.-16. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.