Finni MM-i korralduskomitee esimehe Ants Väinsalu sõnul langes otsus augustikuu lõpu kasuks üsnagi üksmeelselt. „Tallinna lahel on parimad purjetamisajad juunis ja augustis, kui on piisavalt tuult. 2010 juunis Pirital peetud Laser-klasside Euroopa meistrivõistluste pealt nägime, et paljude sportlaste jaoks on eestimaine juunikuu ilm veel külm. Seega otsustasime augustikuu viimase nädala kasuks. Pirital on sel ajal looduslikult väga head purjetamistingimused – väga väike tõenäosus tuulevaikuse päevadele ja tormidele ning teiste ekstreemsete olude esinemisele,“ rääkis Väinsalu.

Finn-klassi maailmameistrivõistluste toimumine Tallinnas on Eesti spordiajaloos märkimisväärne sündmus. Tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala täiskasvanute klassi maailmameistrivõistlused pärast 1922. aastal toimunud tõstmise MM-i, 1988. aastal toimunud purjetamise Tornaado-klassi MM-i ja 1994. aastal toimunud purjetamise Finn-klassi MM-i.

Finn klassi 2013. aasta MM-i korraldab Eesti Finn Klassi Liit koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja ESS Kalev Jahtklubiga. Finn-klass on kõige vanem järjepidevalt olümpiamängude kavasse kuuluv purjetamisklass, kuuludes olümpiaprogrammi alates 1952. aastast. Eesti koondise esinumber Deniss Karpak kuulub maailma esikümnesse. Maailmaedetabeli esiotsast leiab teisegi eestlase – hetkeseisuga 32. kohal asub Lauri Väinsalu. Varasemalt on tallinlane Aleksander Tsutselov võitnud Finn-klassis 1960. aastal Rooma olümpial hõbemedali.