Eesti-Läti koostööprojekti „Young Sailors“ raames kohtuvad regatil ka Saaremaa, Pärnu ja Läti noorpurjetajad.

Saaremaa Merispordi Regatil võisteldakse mitmetes erinevates paadiklassides: Optimist, Zoom8, Laser 4,7, Laser Radial. Lisaks on võistlemas ka surfarid klassides Techno 293 U15, Techno 293 U17, RS:X U19 ja naised, RS:X mehed.

Reedel kell 14 avatava regati esimene sõit algab kell 16. Laupäeval on avasignaali ajaks kell 12 ja pühapäeval kell 11. Viimasele sõidule antakse signaal pühapäeval mitte hiljem kui kell 15.00.

Igal võistluspäeval on plaanis vähemalt 2 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 võistlussõitu klassi kohta päevas. Võistlusseeria jooksul peetakse maksimaalselt 7 võistlussõitu klassi kohta.

Ilmaennustus lubab võistluste ajaks peamiselt edelast puhuvat tuult tugevusega 7-10 m/s. Saaremaa merispordi seltsi regati peavõistlusjuhi Marko Saarlaiu sõnul on seega ilmateate järgi oodata häid tuuli.
„See tähendab, et purjetajaid ootavad ideaalsed purjetamistuuled,“ nentis Saarlaid.

Saaremaa merispordi seltsi regatt on ka üks osa „Young Sailors“ projektist. Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt toetatav Eesti-Läti piiriülese koostöö programmi raames toimuva projektiga soovitakse arendada noorte purjetamist ning tuua kahe naaberriigi koostöös veelgi rohkem noori selle mereäärsetele piirkondadele omase spordiala juurde. Projekti osapoolteks on Saaremaa merispordi selts, Pärnu jahtklubi, Läti Laser-klassi liit ning Läti purjespordiföderatsioon.