2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eelolümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.

Eesti koondist esindavad OM testvõistlusel naiste ühepaadil Laser Radial Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi), meeste ühepaadil Laser Standard Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), meeste raskekaalu ühepaadil Finn Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) ning meeste skiff-tüüpi purjekal 49er Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi). Võistlussõidud toimuvad Laser klassidele 5.-12. augustil ning Finn ja 49er klassidele 6.-13. augustil, kusjuures viimasel võistluspäeval leiab aset topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääsevad vaid avaseeria alusel selguvad 10 parimat.

Laser Standardil sai Karl-Martin Rammo esimestes võistlussõitudes kirja kohad 21 ja 10, mis kokkuvõttes annavad 56 mehe konkurentsis 16. positsiooni. Juhib Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Laser Radial klassis seilas Anna Pohlak avapäeval 37ndale ja 33ndale finišikohale ning hoiab 49 naise seas 40ndat asetust. Liidrikohal on belglanna Evi Van Acker.