Viimased kvalifikatsioonisõidud lõppesid Karl-Martin Rammole (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) 10. ja 21. tulemusega. Kaheksa sõidu kokkuvõttes on Rammo sellega 168 mehe konkurentsis 24. kohal ning alustab homme finaalsõite kuldlaevastikus.

Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) sai täna kirja 30. ja 13. koha ning on hetkel 65. positsioonil, millega jätkab regatti hõbegrupis.

Hõbefliidis sõidab homsest ka Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts), kellele kvalifikatsioon lõppes tulemustega 30 ja 22 ning peetud kaheksa sõidu järgne asetus on 66.

Kuna Rammo pääses eestlastest ainsana kuldgruppi, pole teistel Eesti sportlastel võimalik tema MM-i tulemust enam ületada ning seega on Rammo ühtlasi võitnud Eesti-sisese kvalifikatsiooni olümpiaregatile.

MM-i juhib hetkeseisuga austraallane Tom Slingsby.

Käesolevad maailmameistrivõistlused on Laser klassile 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistluste järel. Kui 2011 MM-il jagati välja 75% olümpia riigikohtadest, siis nüüd võistlevad veel mitte kvalifitseerunud maad ülejäänud 25% nimel. Eestile tagasid juba detsembris Perthis olümpiakoha Karl-Martin Rammo ja Argo Vooremaa tulemused.

MM-i võistlussõidud kestavad neljapäeva, 10. maini.