Võistluste peakorraldaja Ants Väinsalu sõnul on Tallinnasse oodata sisuliselt kogu Finn klassi raskekahurväge. „Maailma edetabeli 25 esimest mees on eranditult kõik kohal, nende seas meie Deniss Karpak ja Lauri Väinsalu, nii et Pirital on augusti viimasel nädalal oodata äärmiselt kõrgetasemelist ja põnevat võistlust,“ märkis Väinsalu.

Eesti koondis on Finni MM-il kolmeliikmeline: vahepealne maailma edetabeli liider Deniss Karpak, maailma edetabelis praegu 6. kohal olev Lauri Väinsalu ja Martti Kinkar. Välismaiste favoriitide seas on maailmaedetabeli liider Caleb Paine USA-st, maailmameister ja mitmekordne MM-i medalist Edward Wright Suurbritanniast, kahekordne MM-i hõbe ja Londoni olümpial neljanda koha saanud Pieter-Jan Postma Hollandist, olümpia viies koht ning mitmekordne Euroopa meister Ivan Kljakovic Gaspic Horvaatiast, tänavune Euroopa meister Vasilij Zbogar Sloveeniast. Samuti sõidab Finnil brasiillane Bruno Prada, kes võitis Londoni olümpial Star klassis pronksmedali, Pekingi olümpial hõbemedali ning on Staril kolmekordne maailmameister.

Purjetamise maailmameistrivõistlused Finn klassis toimuvad Tallinnas Pirital 23.-31. augustil. Maailmameister saab endale 18-karaadisest kullast valmistatud rändkarika Finn Gold Cup, mille väärtus on erinevatel hinnangutel 10 000 kuni 15 000 eurot ning mis kuulub maailma väärtuslikemate sporditrofeede hulka.

Finn-klassi MM-i toimumine Tallinnas on Eesti spordiajaloos märkimisväärne sündmus – tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala täiskasvanute klassi maailmameistrivõistlused. Finn on kõige vanem järjepidevalt olümpiamängude kavas olnud purjetamisklass, kuuludes olümpiaprogrammi alates 1952. aastast.

Võistlused korraldab Eesti Finn Klassi Liit koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja ESS Kalev Jahtklubiga. Võistluse läbiviimist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond, võistluse suurtoetajad on Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.