Eesti meistrivõistlused on noorte- ja olümpiaklasside sportlastele üks hooaja põhivõistlusi, mille käigus selgitatakse välja Eesti parimad seilajad. Meistrivõistlused toimuvad etappide kaupa erinevates sadamates ümber Eesti ning neile on võistlema oodata enam kui neljasadat sportlast.

Igal võistlusklassil on sarjas kas kolm või neli etappi, millest halvim läheb mahaarvamisele. Sarja toetajad Garmin ja Jakari Marine panevad sarja kokkuvõttes võistlejatele auhindadena välja Garmini spordikellad.

Võistluse avavad laupäeval kell 10:00 Pirita Surfiklubis pidulikult Eesti Purjelaualiidu peasekretär Kristel Oitmaa ja Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Tõnis Kask.

Esimese võistlussõidu hoiatussignaal antakse nii laupäeval kui pühapäeval kell 11.

Koroonaviirusest tulenevalt on soovituslik kaldal järgida 2+2 reeglit ning ka merel vältida lähikontakte. Võistlusele registreerimine käib täielikult interneti teel ning kohapeal regatibüroos registreerimist ei toimu. Samamoodi asuvad võistluse teadetetahvel ja tulemused ainult puri.ee kalendris regati infolehel.

Võistluse avamine ja autasustamine toimuvad surfiklubis kesksel kohal, kusjuures võistlejad jälgivad seda oma purjelaua juurest. Autasustamisel selgub kõigi võistlejate seast ka sarja toetaja Garmini poolt välja pandud loosiauhinna saaja.