Võistlus sai alguse üsna varieeruvates oludes – alates kiirusega 3 m/s puhunud tuulest kuni pagidega 8 m/s ulatunud tuuleni. Katamaraanidele ning purje- ja lohelaudadele sai peetud 3 sõitu, ülejäänud klassidele 2.

Laser Radial klassis haaras liidripositsiooni Tavo Annus Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Teisel kohal paikneb Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) ja kolmas on Rimo Timm (Saaremaa Merispordi Selts).

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) on alustanud võistlust kõige tugevamalt Laser Standard klassis, kannul Kaarel Kruusmägi (SMS) ning Kristian Raus (ROPK).

Finnil hoiab kokkuvõttes esikohta Lauri Väinsalu (ROPK). Teine positsioon kuulub soomlasele Mikael Hyryläinenile, kolmas aga Jukka Partinenile, kes samuti Soomest. Eesti meistri tiitlitele võistlevad vaid Eesti purjetajad ning selles arvestuses on Väinsalu järel teine Juhan Idnurm (ESS Kalev Jahtklubi).

Kahepaatidest oli RS Feval täna kõige parem minek Hugo Rasmus Vainol ja Uko Tiidemannil (ROPK). Neile järgnevad Daniel ja Jaagup Rüütel (SMS) teisel ning Karsten Holter ja Markus Kostabi (Pärnu Jahtklubi) kolmandal positsioonil.

29er klassis on liidriteks Juuso ja Henri Roihu (TJK) Ardi ja Paul Bogdanovi (TJK) ning Kristo Õunapi ja Kevin Grassi (SMS) ees.

F18 katamaraanil troonivad esikohal soomlased Karri Heliö ja Kalle Bask. Teist asetust omavad hetkel Uku Kuusk ja Aivar Soo (Haapsalu Jahtklubi) ning kolmandad on Dan von Weymarn ja Anton Store Soomest. Eesti meistrivõistluste arvestuses järgnevad Kuuskile ja Soole Andres Laul ja Ain Roosma (SoloSailing/Sailacing Academy NYCS) ning Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre (SoloSailing/SRA NYCS).