Eesti Purjelaualiidu teatel on Eestis hetkel hinnanguliselt ligi 2500 harrastussurfarit ning igal aastal liitub uusi harrastajaid ka purjelauakooli õpilaste näol.

"Peatselt vastuvõttu alustav Battery Pirita Purjelauakool on koht 8-19 aastastele noortele, kes soovivad ühendada suvise mereranna sportliku tegevusega ning nendele, kes julgevad mõelda suurelt. Kahe aasta eest Pekingi olümpiamängudel purjelauaklassis RS:X osalenud Johannes Ahun tõestas, et suured mõtted saavad teoks kui nende nimel tööd teha. Tema edulugu kinnitab, et purjelauaspordil on Eestis kõrge tase ning võimalus eneseteostuseks on igal noorel," teatas Eesti Purjelaualiit oma pressiteates.

Johannes Ahuni kõrval on silmapaistva sooritusega hakkama saanud veel teinegi andunud purjesportlane Kevin Jakobson, kes olümpia ettevalmistusklassi T293 MM-il võitis 11. koha.

Kooliga samas hoones alustab tegevust ka surfiklubi, mis pakub surfareile varustuse hoiustamisteenust, koolitusi, õdusat ruumi tuule ootamiseks ja võimalust trimmitud lihastele saunast leevendust otsida.

Purjelauliidu liikmete kõrval on klubiruum avatud ka kõigile teistele, kes merest ja surfist rõõmu tunda oskavad. Taoline klubi põhimõttel ühise harrastuse järgimine tagab kaudselt ka iga surfari kõrgema turvalisuse merel - ühiselt sinna minnakse ja ühiselt sealt tullakse.

Laupäeval allkirjastas Eesti Purjelaualiit koostöölepingu tänavuse surfihooaja suurtoetajaga, kelleks sai energiajook Battery.

Järgmine ning ühtlasi ka aasta suurim surfisõpru ühendav sündmus on surfilaager, mis sel aastal toimub 14. -18. juulini Roostal.