Nõrgapoolses ning mitte kuigi stabiilses tuules esines 70 Optimisti sõitja seas avapäeval kõige paremini Mihkel Haava (ESS Kalev Jahtklubi), kannul lätlanna Veronika Cace ning Karl Lember (Saaremaa Merispordi Selts).

Laser 4.7 paadil võistleva 14 noore seas läks täna juhtima Kristo Õunap (SMS). Teisena finišeeris Õunapi klubikaaslane Henri Lepik, kolmandaks platseerus aga koduvetel purjetav Taavi Valter Taveter (Pärnu Jahtklubi).

Eestis alles üsna uuel noorte kahepaadil RS Feva võtsid avasõidus võidu Georg Haud ja Jaan Erik Pihel Rein Ottosoni Purjespordikoolist, samas koolis treenivad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp aga lõpetasid teisena. Kolmandale positsioonile on asunud Juuso Roihu ja Henri Roihu (Tallinna Jahtklubi). Paatkondi on Pärnus mõõtu võtmas 13.

RS Feva klassi võistlussõitudele on GPS jälgimissüsteemi abil kõigil huvilistel võimalik ka reaalajas Interneti vahendusel kaasa elada Minu Rada veebilehel: http://www.minurada.ee/voistlused.html

Kaarel Kruusmägi (SMS) oli täna teistest parem 26 osalejaga Laser Radial klassis. Üldarvestuses teist ning Eesti Karika punktiskoori minevas alla 19 aastaste ja naiste jaotuses juhtpositsiooni hoiab Martin Leedo (ROPK), järgnemas Mihkel Väli (ROPK). U19 ja naiste arvestuses on Väli annul kolmas Karl-Rihard Penu (KJK).

Võistlussõidud vältavad pühapäevani. Regati korraldajaks on Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LHV pank, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.